Van der Poel voorspelt dat hij bij rentree in Hulst 'veel domme foutjes' zal maken

Wielersport | Mathieu van der Poel kijkt uit naar zijn eerste veldrit van het seizoen. "Met dit weer weet ik nu al dat ik heel veel domme foutjes zal maken", voorspelde hij na zijn verkenning in aanloop naar de Wereldbekercross van zondag in Hulst.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met regenweer en veel wind krijgt Mathieu van der Poel de ideale weersomstandigheden voorgeschoteld voor de echte crossliefhebber. "Ik kijk ernaar uit", zei hij in Hulst. "Het voelt alsof het heel lang geleden is, omdat ik vorig jaar zo goed als niet gecrost heb (door zijn blessure reed hij slechts anderhalve wedstrijd, red.) en ik heb er veel zin in."

Van der Poel won al vier keer de wedstrijd in Hulst, waaronder ook de editie aan de Perkpolder. "Maar nu moeten we deze cross afwerken in helemaal andere omstandigheden dan de vorige edities", blikte hij vooruit. "Dat zal toch wel een verschil maken. Het is vandaag ook nog maar de vierde keer dat ik op de crossfiets zit. Ik denk dat ik goed genoeg ben om mee vooraan te doen, maar ik weet sowieso dat ik in mijn eerste wedstrijd en zeker de eerste keer in deze weersomstandigheden veel domme foutjes zal maken. Ik kijk er wel naar uit, het is leuk, eens iets anders in dit weer."

"Waar ik wil eindigen? Zoals ik al een paar keer zei, de start is hier echt vrij lastig. Ik sta niet vooraan, ik mag me niet druk maken en moet gewoon proberen om daarna rustig op te schuiven. Mijn resultaat zal wellicht afhangen van de start, ik hoop het uur vol te maken aan mijn tempo en dan zien we wel waar ik uitkom. Het zou mooi zijn mocht ik voorin terug te vinden zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top