Pyongyangs "ultieme doel" is krachtigste kernmacht te worden

Nieuws | Het ultieme doel van Noord-Korea is om de sterkste kernmacht ter wereld te worden. Dat heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gezegd, zo blijkt zondag uit berichtgeving van staatsmedia.

Door Belga

Deel dit nieuws

Volgens Kim is het uitbouwen van een nucleair arsenaal om Noord-Korea en zijn bevolking te beschermen, "de grootste en belangrijkste revolutionaire zaak". Daarbij is het "ultieme doel om de krachtigste strategisch macht" te hebben.

De Noord-Koreaanse leider zou de verklaringen zaterdag hebben afgelegd terwijl hij tientallen functionarissen promoveerde die betrokken waren bij de recente test van een Hwasong-17, een nieuw type intercontinentale ballistische raket. Kim noemde dat "het sterkste strategische wapen ter wereld". De medewerkers aan het project "maakten een geweldige sprong voorwaarts bij de ontwikkeling van technologie om kernkoppen op ballistische raketten te monteren".

Resoluties van de Verenigde Naties verbieden Noord-Korea om intercontinentale ballistische raketten - die meer dan 5.500 kilometer kunnen afleggen - te testen, net als andere raketten die kernbommen kunnen dragen.

Pyongyang voert de jongste tijd aan een sneltempo rakettesten uit. Dat deed de spanningen met Zuid-Korea toenemen en de vrees ontstaan dat het regime van Kim werkt aan zijn eerste nucleaire test in jaren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top