Alle Belgen zijn uitgeschakeld op het Players Championship Finals dartstoernooi

Sport | Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales op het Players Championship Finals dartstoernooi (PDC/580.000 euro). In het Engelse Minehead moest hij met 10-6 het onderspit delven voor de Nederlander Michael van Gerwen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van den Bergh (PDC-15), die in de tweede ronde de Engelsman Richie Edhouse (PDC-51) met 6-5 aan de kant zette, moest vooral in het begin van de wedstrijd zijn meerdere erkennen in Van Gerwen (PDC-2). Die nam met onder meer een 102 uitworp een 4-1 voorsprong. In de tweede sessie prikte de 28-jarige Antwerpenaar een 106 uitworp weg en kon hij zijn achterstand herleiden tot twee legs. Van den Bergh brak in het elfde spelletje door de darts van de zesvoudige winnaar en kreeg de kans om de bordjes gelijk te hangen. Van Gerwen sloeg met een gemiddelde van meer dan 110 per drie darts terug en kwam op twee legs van de overwinning. Van den Bergh won nog wel de veertiende leg, maar MVG pakte de volgende twee legs voor een 10-6 overwinning.

De Nederlander noteerde een gemiddelde van 105.98 per drie darts tegen 92.57 voor Van den Bergh, die met een checkout gemiddelde van 75% wel beter deed dan Van Gerwen (55.6%).

Mike De Decker (PDC-61) speelde, ondanks een 6-4 nederlaag, een meer dan verdienstelijke tweede ronde tegen de Engelsman Luke Humphries (PDC-5).

Kim Huybrechts (PDC-31), die een sterke eerste ronde speelde, kwam in de tweede ronde tegen de Engelsman Joe Cullen (PDC-12) niet in het stuk voor en ging met 6-1 onderuit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top