Oostende blijft leider na ruime zege tegen Leuven, Bleijenbergh mist nipt 'triple-double'

Basketbal | Kampioen Oostende heeft zaterdag geen fout gemaakt in de BNXT League. De kustploeg won met 103-75 van de Leuven Bears. Tegelijkertijd won vicekampioen Mechelen van Bergen (89-80) en was er een uitoverwinning van de Antwerp Giants bij Luik (81-89).

Door Belga

Deel dit nieuws

Oostende had tegen Leuven haar schaapjes bij de rust al op het droge. Het stond toen 55-36. Zes spelers haalden dubbele punten bij de thuisploeg. De Amerikanen Tre'Shawn Thurman (19 ptn) en Breein Tyree (15 ptn) en Haris Bratanovic (18 ptn) behoorden tot de uitblinkers. Dat gold zeker ook voor Vrenz Bleijenbergh. De Belgian Lion miste met 12 punten, 10 assists en 9 rebounds nipt een 'triple-double'.

Mechelen is de voorlopige nummer drie in de tussenstand na winst tegen Bergen in een spannend duel (89-80). De Deen Richmond Aririguzah (18 ptn) was de topschutter bij de thuisploeg.

De Antwerp Giants hadden het niet makkelijk bij Luik. De thuisploeg kwam dankzij een slotoffensief, 29-15 in het laatste kwart, nog dichtbij, maar het werd uiteindelijk 81-89. Ioann Iarochevitch (Luik) was het best bij schot met 19 punten. Bij de Giants was Spencer Butterfield, met 16 punten, de topschutter.

Zondag is er in de BNXT League nog Limburg United-Charleroi. Vrijdag was er al een 68-78 zege van Aalst bij Brussels. De Ajuinen staan tweede.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top