Beerschot pakt voorlopig de leiding na zege bij RSCA Futures

Challenger Pro League | Beerschot is voorlopig de nieuwe leider in de Challenger Pro League. De Ratten haalden het zaterdagavond op de vijftiende speeldag met 1-2 bij de RSCA Futures, de beloftenploeg van Anderlecht. Door de overwinning komt Beerschot alleen op kop met 29 punten. Beveren telt als nummer twee 28 punten, maar ontvangt zondag nog Lommel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lucas Stassin bracht Anderlecht na twaalf minuten nog op voorsprong. De jonge spits scoorde met een knap schot vanuit de draai, zijn tiende van het seizoen. Stassin is daarmee medetopschutter in de Challenger Pro League.

Beerschot bleek echter niet onder de indruk en kapitein Ryan Sanusi (34.) zorgde met een wereldgoal voor de gelijke stand bij de rust in het Lotto Park. Na de pauze deden de bezoekers de partij helemaal kantelen. Nokkvi Thorisson (57.) legde met een heerlijke krul in de verste hoek de eindstand vast op 1-2.

Eerder op de dag was er al de 1-2 zege van Deinze bij SL16. Vrijdag wonnen de beloftenploegen van Club Brugge en Racing Genk van respectievelijk Dender (4-1) en RWDM (2-0).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top