Groen Leuven start campagne over 'goed wonen'

Nieuws | Groen Leuven heeft op zaterdag haar campagne "Goed wonen, daar vegen wij onze voeten niet aan" afgetrapt. Ter hoogte van het Museum M in Leuven gingen schepen Lies Corneillie, covoorzitter Nadia Naji en Vlaams parlementslid An Moerenhout in gesprek met voorbijgangers over het thema. "Groen wil dat iedereen in een goede woning kan wonen om zo een goed leven uit te bouwen", aldus de partij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor Groen is goed wonen een recht. Een goede woning betekent voor hen een kwalitatieve woning kunnen huren of kopen. "Als je woning goed en betaalbaar is, kun je immers focussen op andere dingen om goed te leven", meent de partij. Groen vindt het de taak van de overheid en niet van de vrije markt. "Een grondrecht kunnen we niet zomaar overlaten aan de markt; waar vaak winst en rendement domineren op het algemeen belang", zegt Lies Corneillie. Voor haar is wonen dan ook een kerntaak van de overheid, "zoals gezondheidszorg en goed onderwijs".

Speciale aandacht zou dan ook moeten gaan naar huurders en mensen met een beperkt inkomen. Meer dan de helft van de huurders betaalt meer dan een derde van hun inkomen aan wonen. Na huur en energie betalen, is er voor hen te weinig over om een goed leven te kunnen leiden.

In Leuven is het moeilijk om met een klein loon een goede huurwoning te vinden. Covoorzitter Naji benadrukt daarbij dat Groen in Leuven vanuit het stadsbestuur doet wat het kan, "in tegenstelling tot het kille beleid van de Vlaamse regering waar ze meer tijd, energie en geld steken in een klopjacht naar mensen die nu in een sociale woning wonen dan in het bijbouwen van woningen voor die doelgroep."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top