Brecel treft O'Sullivan in eerste ronde van het Masters snooker in Londen

Sport | Zaterdag werd de loting voor het 49e Masters snooker uitgevoerd. Voor Luca Brecel (WS-11) kwam meteen de zwaarst mogelijke tegenstander uit de bus. De 27-jarige Limburger neemt het in de eerste ronde op tegen 's werelds nummer een Ronnie O'Sullivan.

Door Belga

Deel dit nieuws

O'Sullivan won het Masters al zeven keer (1995, 2005, 2007, 2009, 2014, 2016, 2017) en is ook in de andere twee toernooien van de Triple Crown, het WK en het UK Championship, met zeven zeges recordhouder. Tegen Brecel speelde de 46-jarige Engelsman drie keer eerder. Eén keer wist Brecel te winnen, met 5-4 in de kwartfinales van het China Championship 2017. Het jongste duel tussen Brecel en de regerende wereldkampioen dateert van november vorig jaar. Toen schakelde "The Rocket" "The Belgian Bullet" in de kwartfinales van het English Open met 5-1 uit.

Brecel neemt voor de derde keer deel aan het toernooi met s' werelds beste zestien spelers. In 2018 werd hij in de eerste ronde met 6-3 uitgeschakeld door de Noord-Ier Mark Allen (WS-5). Een jaar later schopte hij het met 6-5 winst tegen diezelfde Allen wel tot de kwartfinales, maar moest hij daarin met 6-5 nipt de duimen leggen voor de Chinees Ding Junhui (WS-19).

Het Masters vindt van 8 tot 15 januari in het Alexandra Palace van Londen plaats. De Australische titelverdediger Neil Robertson (WS-4) opent het toernooi zondag 8 januari tegen Shaun Murphy (WS-12). Daarmee staan in de eerste ronde meteen twee Triple Crown-winnaars tegenover elkaar. Twee keer gaven Robertson en Murphy elkaar in de finale van het Masters partij. In 2012 won Robertson met 10-6, drie jaar later nam Murphy met een 10-2 zege weerwraak. Het duel tussen Brecel en O'Sullivan is voor maandag 9 januari geprogrammeerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top