Minstens 100 leden van terroristische organisatie al-Shabaab gedood in Somalië

Nieuws | Somalische militairen hebben zeker honderd leden van de islamistische terreurgroep al-Shabaab gedood, onder wie ook een tiental bevelhebbers van de organisatie. Dat heeft de Somalische regering meegedeeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

De operatie vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in het centrum van het land. De leden van al-Shabaab waren er samengekomen om een grootschalige aanval in de deelstaat Galmudug voor te bereiden, zegt minister van Informatie Abdirahman Yusuf.

De Somalische soldaten voerden de actie uit met de steun van inlichtingendiensten en van een buitenlandse veiligheidspartner, zegt het ministerie van Informatie nog, zonder verder in detail te treden. Somalië krijgt in de strijd tegen terroristische milities onder meer steun uit de VS. 

Al-Shabaab controleert grote delen van het centrum en het zuiden van Somalië. De regering in Mogadishu heeft enkele maanden geleden echter een militair offensief opgestart tegen de islamistische terroristen. Het leger is er sindsdien in geslaagd belangrijke territoriale winsten te boeken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top