Wereldkampioen Bergere slaat dubbelslag, Geens 3e op World Triathlon Series in Abu Dhabi

Sport | Jelle Geens is op de finalemanche van de World Triathlon Series in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten als derde geëindigd. De wereldtitel en de overwinning in deze laatste wedstrijd gingen naar de 26-jarige Fransman Léo Bergere, de regerend Europees kampioen, die voor een verrassing zorgde door de Brit Alex Yee en de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde, die hem bij aanvang van de race voor lagen in het klassement, de loef af te steken. Geens sloot zijn seizoen af met een vierde plaats in het eindklassement van het belangrijkste triatloncircuit ter wereld op de korte afstand.

Door Belga

Deel dit nieuws

In deze achtste en laatste manche van het seizoen 2022, over een olympische afstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) en goed voor dubbele punten, leidde Bergere van start tot finish. De Fransman finishte de race in 1u44:14, voor de Amerikaan Morgan Pearson (1u44:25), Geens (1u44:34) en Yee (1u44:37). Noah Servais, de tweede Belg in Abu Dhabi, eindigde als twintigste (1u46:17), 2:03 achter de winnaar. 

"Léo Bergere en de Franse triatlonfederatie zijn me veel dank verschuldigd", zei de 29-jarige Limburger, die Yee - door hem voor te blijven aan de finish - een paar punten ontnam waarmee de Brit zich tot wereldkampioen had kunnen kronen. "Ik ben echt blij om mijn seizoen af te sluiten met een podiumplaats na een moeilijk jaar en verschillende vierde en vijfde plaatsen. Een goede motivatie om de winter in te gaan."

In het eindklassement stelde Bergere zijn eerste wereldtitel veilig met een eindscore van 4.742 punten, voor Yee (4.721) en Wilde (4.696). Jelle Geens viel net naast het podium (4.385).

Bij de vrouwen ging de winst naar de Bermudaanse Flora Duffy, de regerend olympisch kampioene, die haar vierde wereldtitel veiligstelde door de wedstrijd te winnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top