Deze acteurs hebben het gemaakt dankzij ‘De Kotmadam’

Series | Sinds vorige week zondag is het voorlaatste seizoen van ‘De Kotmadam’ te zien op VTM. Daarin zien we hoe kotmadam Jeanne weer onderdak biedt aan enkele Leuvense studenten. ‘De Kotmadam’ is de langstlopende Vlaamse televisiereeks ooit en dat zette Pickx aan het denken. Welke acteurs hebben de serie doorheen de jaren kunnen gebruiken als springplank voor hun carrière?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tom Van Landuyt

Acteur Tom Van Landuyt studeerde in 1992 af aan de prestigieuze acteerschool Studio Herman Teirlinck. Van Landuyt was toen al een jaar te zien op de Vlaamse televisie als Billy, een van de studenten in ‘De Kotmadam’. De acteur bleef tot 1993 aan boord van deze televisieserie en zocht nadien andere oorden op. Hij kreeg rollen aangeboden in 'Zone Stad’, ‘Windkracht 10’, ‘Crème de la Crème’, ‘Team Spirit’, 'Team Spirit: De Serie' en ‘Aspe’. Hij speelde ook nog in talloze Belgische en Nederlandse theaterproducties en werkte bovendien ook samen met de gerenommeerde Vlaamse toneel- en operaregisseur Ivo van Hove.

Jelle Cleymans

De bekende acteur Jelle Cleymans was amper 11 jaar oud toen hij in 1997 voor het eerst een gastrol mocht spelen in ‘De Kotmadam’. Deze passage heeft hem geen windeieren gelegd want Cleymans kreeg vijf jaar later de relatief grote televisierol van Evert toegewezen in ‘Spring’. In 2008 was hij voor het eerst te zien in de populaire soap ‘Thuis’. Daarin speelde hij tot in 2015 de rol van Jens De Belder. Cleymans kan naast acteren ook goed zingen en was steeds vaker te zien in allerhande Vlaamse musicals waaronder ‘Les Misérables’, ‘Kuifje: De Zonnetempel’, ‘Daens’, ‘Robin Hood’ en ‘14-’18’. Hij speelt met zijn goede vriend Jonas Van Geel ook samen in een band genaamd, ‘Cleymans en Van Geel’. Dat doen deze twee vrienden al sinds 2012.

Steve Geerts

Acteur Steve Geerts speelde van 1997 tot en met 2000 de rol van student Dieter in ‘De Kotmadam’. In 2005 was Geerts te zien in de jeugdreeks ‘En Daarmee Basta!' en wist hij - op 31-jarige leeftijd - zijn imago van energieke acteur extra kracht bij te zetten. Geerts speelde nadien ook nog mee in ‘Witse’, ‘Zone Stad’, ‘Aspe’, 'LouisLouise', ‘De Ronde’, ‘Code 37’, ‘Danni Lowinski’, ‘Altijd Prijs’, ‘Loslopend Wild’ en ‘Chantal’. De man speelde ook mee in Vlaamse films, waaronder ‘De Collega’s 2.0’ en ‘Bittersweet Sixteen’.

Britt Van Der Borght

De Vlaamse actrice Britt Van Der Borght was van 1994 tot en met 1998 te zien in ‘De Kotmadam’ als de studente Ria Vranckx. Net na haar passage in ‘De Kotmadam’ heeft Van Der Borght een rol weten te versieren in de jongerensoap ‘W817’ waarin ze in de huid kroop van Zoë Zonderland. Op de set van ‘W817’, liep ze de Vlaamse acteur Govert Deploige tegen het lijf en de twee werden kort daarna verliefd op elkaar. Van Der Borght speelde na ‘W817’ ook nog mee in ‘Verschoten & Zoon’, ‘Flikken’, ‘Zone Stad’ en ‘Familie’.

Geert Hunaerts

Acteur Geert Hunaerts speelde van 1994 tot en met 1998 de rol van student Jo Van der Gucht in ‘De Kotmadam’. Daarna heeft de man nog rollen gespeeld in onder andere ‘Wittekerke’, ‘Team Spirit’, ‘Team Spirit: De Serie’, ‘Familie’, ‘Costa!’, ‘Alias’, ‘Team Spirit 2’, ‘Flikken’, ‘Aspe’, ‘Kinderen van Dewindt’ en ‘Zone Stad’. In 2016 werd Hunaerts kortstondig het gezicht van ‘Help, mijn man is een klusser!’ op het toenmalige VIJFtv. Momenteel is Hunaerts te zien in ‘Thuis’ waarin hij sinds 2007 het personage Peter Vlerick vertolkt. 

Bekijk ‘De Kotmadam’ elke zondagavond om 19u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top