Wedstrijd tegen Marokko draait om "controle", denkt Roberto Martinez

Rode Duivels | De Rode Duivels zijn niet van plan om in hun tweede WK-groepsduel morgen tegen Marokko een helft lang achter een ongrijpbare bal te lopen, zoals woensdag in de opener tegen Canada.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Die wedstrijd tegen Marokko draait om controle", gaf bondscoach Roberto Martinez aan tijdens het persmoment in Doha. "De Marokkanen weten wat ze aan het doen zijn, hier op dit WK. Het is een combinatie van flair en kwaliteit, met spelers die het verschil kunnen maken. Hun fullbacks spelen hoog en zijn technisch sterk. Het is een gebalanceerd, structureel sterk elftal. Dankzij hun coach geloven ze in hun eigen kunnen en net dat zullen ze morgen ook in hun wedstrijd brengen. We zullen een wedstrijd zien tussen twee teams die geloven in hun aanvallende capaciteiten."

Ook een ontspannen en goedgeluimde Eden Hazard stond de pers te woord, tijdens het persmoment in Doha, daags voor de tweede groepswedstrijd op het WK tegen Marokko. Totdat de Belgische aanvoerder een even absurde als ongefundeerde vraag gesteld kreeg over zijn lichaamsgewicht.

De vraag werd in het Arabisch gesteld door een Marokkaanse journalist. Hazard viel net niet van zijn stoel en vroeg terecht gepikeerd of de vraag herhaald kon worden. "Wij hebben vastgesteld dat je dikker bent geworden", klonk het opnieuw onomwonden. "Wil jij daarop reageren?"

"Ik kan daar niet meer over zeggen dan dat het niet waar is. Mijn gewicht is stabiel. Ik werk hard", aldus Hazard, die tegen Canada zijn beste 60 minuten sinds lang voor de nationale ploeg afleverde.

Om de kers op de taart te zetten, vroeg de journalist in kwestie na afloop nog een selfie met Hazard, hetgeen door de Real-speler beleefd geweigerd werd

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top