Beerschot voegt extra doelman toe aan selectie

Challenger Pro League | Beerschot heeft eind november nog een inkomende transfer afgerond. De JPL-degradant voegde Ilias Moutha-Sebtaoui toe aan de selectie. De 23-jarige doelman was al even op proef bij Beerschot en tekende nu een contract tot het einde van het seizoen (met optie voor een extra jaar).

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moutha-Sebtaoui moet bij Beerschot de concurrentie aangaan met Bill Lathouwers en Davor Matijas, al stelde de club haar laatste nieuwe aanwinst wel al meteen voor als 'reservedoelman'.

Die rol is de goalie niet vreemd; want ondanks zijn 23 lentes stond Moutha-Sebtaoui nog nergens onder de lat als eerste doelman (bij een A-ploeg). De Brusselaar voetbalde in zijn jeugdjaren voor Berchem, Molenbeek, Anderlecht en Standard om dan een grote stap te zetten naar de jeugd van Manchester United.

Daar speelde hij wel eens mee in de UEFA Youth League, maar in 2019 vertrok hij toch weer bij de Engelse topclub om zijn kans te wagen bij het Luxemburgse Dudelange.Bij de zuiderburen kwam Moutha-Sebtaoui evenwel niet verder als één basisplek in een bekermatch.

Vorig seizoen trainde hij een tijdje mee bij ex-club Anderlecht en een kortstondig avontuur bij de B-ploeg van Union leverde ook niks op. Maar een sterke proefperiode bij Beerschot zorgde er nu dus toch voor dat zijn droom om door te gaan als profvoetballer nog niet doorprikt is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top