Snelt Van der Poel meteen naar de zege in Hulst?

Wielersport | In Hulst wordt zondag de zevende manche van de Wereldbeker veldrijden afgewerkt. Vorig jaar won Tom Pidcock, ook nu is hij kandidaat om zichzelf op te volgen, al kan Mathieu van der Poel bij zijn rentree voor de verrassing zorgen op het snelle parcours in Hulst.

Door Belga

Deel dit nieuws

De cross in Hulst is nog maar toe aan haar zevende editie en vrij nieuw op de kalender. Eerst was het een losse cross, sinds 2021 behoort hij toe aan de Wereldbeker. Van der Poel won er al vier keer, Eli Iserbyt één keer en Tom Pidcock won de editie van 2022. 

Omwille van het WK voetbal in Qatar en de match van de Rode Duivels rijden de eliterenners hun koers al vroeg op de dag. De vrouwen leveren strijd om 11u, de mannen om 12u15, in de namiddag rijdt de jeugd z'n koers. 

Bij de mannen maakt dus Mathieu van der Poel zijn rentree. "Ik denk dat ik de conditie heb om te winnen", stelde hij gisteren op een persmoment. Maar de Nederlander start wel niet vooraan na z'n lange afwezigheid uit het veld en moet afrekenen met Tom Pidcock, die er vorig jaar won na een lange solo. 

Eli Iserbyt leidt in het klassement met 185 punten, voor Sweeck met 184. Bij de vrouwen is Fem van Empel soeverein leider met 220 punten, 110 meer dan Ceylin del Carmen Alvarado. De youngster verdedigt haar trui en moet opboksen tegen Shirin van Anrooij en Puck Pieterse die net zoals zij de cross zaterdag aan zich voorbij laat gaan. Pieterse won vorige week haar eerste Wereldbeker in Overijse, voor Van Empel. Verder zijn ook Lucinda Brand en Marianne Vos de uitdagers van de dag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top