Robert Lewandowski blijft ook na dure misser Poolse strafschoppen nemen

Voetbal | De Poolse bondscoach behoudt het volste vertrouwen in Robert Lewandowski als vaste strafschoppennemer. De topspits miste in het eerste WK-duel tegen Mexico nochtans vanaf elf meter waardoor Polen op 0-0 bleef steken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Robert is onze nummer 1. Hij neemt de beslissing of hij trapt of iemand anders", verduidelijkte Czeslaw Michniewicz vrijdag tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Saoedi-Arabië.

Lewandowski dwong tegen Mexico de strafschop zelf af maar raakte vervolgens niet voorbij Guillermo Ochoa. De oud-doelman van Standard ranselde het leer met een knappe reflex uit de benedenhoek. Door de misser wacht Lewandowski nog altijd op een eerste doelpunt op een WK-eindronde. Vier jaar geleden in Rusland zweeg zijn kanon in de drie wedstrijden uit de groepsfase.

Zaterdag speelt Polen in zijn tweede wedstrijd van groep C tegen Saoedi-Arabië. Dat stuntte op de eerste speeldag met een 1-2 zege tegen het Argentinië van Lionel Messi. Michniewicz verwacht dat de Saoedi's dezelfde tactiek zullen hanteren als afgelopen dinsdag. "Ze stonden heel hoog op het veld, het was heel intens. We weten heel goed dat ze druk op ons gaan uitoefenen", onderstreepte de Poolse coach. "Wij voelen ons goed na de match tegen Mexico. We weten wat er beter kan maar ook wat wij goed hebben gedaan. We zijn helemaal rustig."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top