Nokere Koerse wil zich verder profileren als kasseiklassieker

Wielersport | Nokere Koerse zal zich in de Toekomst blijven profileren als kasseiklassieker. "Dat is de weg die we ingeslagen zijn en blijven bewandelen", blikte Robrecht Bothuyne, voorzitter van het organiserende comité, donderdag in Kruisem vooruit op de 77e editie van Nokere Koerse (1. Pro) en de vierde Nokere Koerse voor vrouwen (WE 1. Pro). Beide wedstrijden vinden in 2023 plaats op woensdag 15 maart en vormen de inleiding naar de absolute apotheose van het Belgische voorseizoen, de Ronde van Vlaanderen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vorig jaar zat er niet minder dan 25 kilometer kasseien in het 189 kilometer lange traject tussen startplaats Deinze en Nokereberg. "Over het parcours en het deelnemersveld gaan we nu nog niet communiceren, daar zijn we nog keihard werk van aan het maken", zegt Bothuyne. "Maar natuurlijk trekken we de lijn door, we willen ons immers verder profileren als een echte kasseiklassieker."We integreerden de kasseisteen zelfs in ons nieuwe logo."

"Financieel zijn het uitdagende tijden. Ook een wielerwedstrijd organiseren wordt duurder en bedrijven staan onder druk. Toch kunnen we nieuwe partners verwelkomen en blijven alle bestaande partners aan boord. In totaal kunnen we rekenen op 125 partners; kleine en grote bedrijven, die hun schouders onder onze organisatie zetten. Onze wedstrijd blijft ook de wielerploegen bekoren. We hebben alvast een aanvraag binnengekregen van alle WorldTeams voor onze vrouwenwedstrijd. Dat zegt genoeg."

Vorig jaar was Tim Merlier de sterkste op Nokereberg. Hij haalde het in een sprint voor de Duitser Max Walscheid en Arnaud De Lie. Bij de vrouwen ging de zege naar Lorena Wiebes. De Nederlandse hield in een massasprint Lotte Kopecky en de Italiaanse Marta Bastianelli achter zich.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top