Zwitserse bondspresident voor de eerste keer op staatsbezoek in België

Nieuws | De Zwitserse bondspresident Ignazio Cassis en zijn echtgenote hebben donderdag, op uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde, voor de eerste keer een staatsbezoek aan ons land gebracht.

Door Belga

Deel dit nieuws

De bondspresident en zijn vrouw werden donderdagochtend onthaald op het Paleis. Daarna legden ze een krans neer op het Graf van de Onbekende Soldaat in Brussel en brachten ze een bezoek aan het federaal parlement.

Daar werd de bondspresident ontvangen door Kamervoorzitter Eliane Tillieux en Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose. Ze bespraken de bilaterale relaties, maar ook de democratie, het confederalisme en de internationale situatie, zei Tillieux op Twitter.

Daarna had Cassis een onderhoud met eerste minister Alexander De Croo. Zij hadden het onder meer over de oorlog in Oekraïne, de energiebevoorrading in Europa en de veiligheid op het continent.

In de namiddag stond een gesprek met Brussels burgemeester Philippe Close en een bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum op het programma. 's Avonds volgde nog een officieel diner in het kasteel van Laken.

Morgen/vrijdag brengt het Zwitserse staatshoofd een bezoek aan de Luikse Sint-Pauluskathedraal, het Groot Begijnhof in Leuven en het Leuvense Health House, alvorens het staatsbezoek af te sluiten met een concert in Bozar.

Sinds koning Filip in 2013 de troon betrad, zijn er al zeven inkomende staatsbezoeken geweest, het laatste van Oostenrijks president Alexander Van der Bellen in maart.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top