BK veldlopen vanaf 2024 op weg naar Charleroi

Sport | Het BK veldlopen zal vanaf 2024 vermoedelijk verhuizen van Brussel naar Charleroi. Dat bevestigde CrossCup-organistor Jos Van Roy vandaag aan Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

In februari 2023 is het BK veldlopen nog in Brussel voorzien, meer bepaald in het Park van Laken, voor het zesde jaar op rij. Komende winter, in december 2023 gaat daar het EK veldlopen door. "Zo'n veldloop is enorm belastend voor het gras in Laken. We kunnen er geen twee keer per jaar naartoe trekken", zegt Van Roy. Daarom ging hij op zoek naar een nieuwe locatie voor het BK.

De onderhandelingen met gastheer Charleroi, en meer bepaald het Nelson Mandelapark in Monceau-sur-Sambre, zijn nog niet helemaal rond. "Maar ik verwacht wel dat die rond komen", zegt Van Roy. Het idee is dat Charleroi toetreedt tot de CrossCup en meteen ook het BK ontvangt vanaf 2024. Momenteel bestaat de CrossCup uit zes manches: Berlare, Mol, Roeselare, Hannuit, Diest en Brussel. Komende zondag trekken de veldlopers naar Roeselare, waar de EK-tickets verdeeld worden.

Ook in 1994 en 1996 ontving Monceau-sur-Sambre al het BK veldlopen. In 1996 ging daar ook het EK door.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top