United Music of Brussels zorgt drie dagen lang voor muziek in de hoofdstad

Muziek | Muziekliefhebbers, toeristen en toevallige passanten worden in de hoofdstad drie dagen lang, op 24, 25 en 26 november, verrast door de concerten van de vijfde editie van Music for Brussels. De Munt, Bozar en het Belgian National Orchestra stippelden verschillende parcours uit die muziek laten weerklinken op atypische locaties.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het openingsconcert 'Quator de la Rennaissance' laat donderdagavond om 19.30 uur vier zangers a capella de akoestiek van de Kerk van de Zavel ontdekken. Nadien ontplooit de muzikale openingsavond zich in verschillende kunstgalerijen rond de Zavel. Op vrijdag spits het programma zich toe op drie locaties: de Grote Foyer van De Munt, de Rotonde in de Ravensteingalerij en de Henry Le Boeufzaal van Bozar. Op vrijdagavond speelt het Belgian National Orchestra onder leiding van chef-dirigent Antony Hermus de wereldpremière van de Eerste symfonie Ombres Célestes van de Brusselaar Jean-Luc Fafchamps.

De slotdag van Music for Brussels is goedgevuld, want van 11.30 tot 23 uur palmen de mini-concerten een tiental locaties in. Op het muzikale parcours doorheen de Sint-Gorikshallen, Reset, Cinéma Galerie of het Centraal-Station kunnen de bezoekers de klanken ervaren van een elektro-akoestische klarinet, een pianistenmarathon, Argentijnse tangoconcerten of een 'interstellaire solohoorn'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top