Edward Still wil KAS Eupen in hoogste afdeling houden

Jupiler Pro League | Edward Still is officieel voorgesteld als nieuwe coach van KAS Eupen, waar hij Bernd Storck opvolgt. "We willen ons van het behoud verzekeren", verklaarde Still, die een maand geleden werd ontslagen bij Charleroi.

Door Belga

Deel dit nieuws

De club uit de Oostkantons is na zeventien speeldagen vijftiende in de Jupiler Pro League, net boven de degradatiestreep, met zestien punten. 

"De gesprekken met de clubleiding waren positief en constructief", zei de 31-jarige Still. "Het doel voor de club in de komende weken is heel duidelijk. We willen ons van het behoud verzekeren. Ik ben overtuigd van de profielen en kwaliteiten die we in de kern hebben. Hiermee moeten we dit doel kunnen bereiken."

"Nu de staf geregeld is, zullen we een structuur moeten creëren om ervoor te zorgen dat we dit doel bereiken", aldus Still, die nog niet te ver wil vooruitblikken. "Tijdens de winterbreak zullen we met het team werken om het voor te bereiden op de wedstrijd tegen Seraing (op 23/12, nvdr.). Ik ken de ploeg goed. Wat de mercato betreft, dat zien we later wel."

Still erkent dat de Panda's een gebrek hebben aan defensieve stabiliteit. "Daaraan moeten we nog werken. We zullen ook de nadruk leggen op de offensieve sterktes van deze ploeg. De beschikbare profielen zijn erg interessant. Er zijn verschillende kwaliteiten, in de diepte maar ook puur individueel een tegen een. We gaan inzetten op die sterke punten, en tegelijk ook werken aan de zwakke punten", besloot Still.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top