‘Belgian Heartbeat’ tijdens België - Canada: evenveel calorieën verbrand naast als op het veld

Voetbal |

Als trotse sponsor van de Rode Duivels meet Proximus tijdens dit WK in Qatar de emoties van een aantal Duivelse supporters aan de hand van hun smartwatches. De WK-opener tegen Canada trapte deze campagne van ‘The Belgian Heartbeat’ af met enkele opmerkelijke resultaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Door de sterkte van de Canadese ploeg en de mindere dag van de Belgen werd het geen wedstrijd voor hartlijders. Het begon met een sterk offensief van Canada, werd even gecounterd door een treffer van Michy Batshuayi, maar met een krappe 1-0 stand bleef het voor de Belgische voetbalfans bibberen en beven tot het laatste fluitsignaal.

Dat viel ook duidelijk af te lezen uit de data die ‘The Belgian Heartbeat’-campagne verzamelde via de verbinding met smartwatches. Het enthousiasme en de uitbundigheid van de supporters wordt gemeten dankzij drie belangrijke variabelen: hartslag (BPM), bewegingen (calorieën) en geluid (decibels). Een van de supporters die vrijwillig meewerkt aan het project en zijn emoties laat aflezen via zijn polsband/horloge is niemand minder dan ex-Olympiër en zwemmer Pieter Timmers.

Het doelpunt van Batshuayi

Timmers verbrandde 2.858 kcal calorieën tijdens de wedstrijd, het equivalent van heel wat baantjes zwemmen aan een snel tempo! Het gescoorde doelpunt van Michy bracht bij hem het meest in beweging, met een piek van 94 BPM. “Michy kwam voor de goal en meteen schoot ik recht, dit was dé kans. Goal! Hartslag omhoog en heel wat decibels als gevolg. Gelukkig kijk ik de match op verplaatsing, want eens de kinderen wakker worden, hang ik eraan voor de rest van de nacht”, lacht de voormalige zwemtopper.

Ook ex-Miss België Noémie Happart, bekend als mevrouw Yannick Carrasco, is een van de ambassadeurs van het ‘The Belgian Heartbeat’. “Mijn hartslag zakte geen enkele keer onder de 80 BPM”, doet Happart haar wedstrijdverslag. “Zeker omdat de Canadezen van bij het begin domineerden en mijn man snel een gele kaart pakte. In die eerste helft verbrandde ik liefst 200 kcal calorieën. De hartslagpiek kwam er bij de goal van Batshuayi, met 90 BPM. Het was een wedstrijd met veel dalen en pieken, maar gelukkig werd het toch een goede WK-start van onze Duivels.”

De save van Courtois!

Vanaf het begin van de wedstrijd was de emotie groot bij de Belgische supporters, die het volkslied uit volle borst meezongen vanuit de zetel of bar waar ze de wedstrijd bekeken. Net zo luid als een voorbijrijdende trein (88db).

In de twaalfde minuut gaven de Rode Duivels een penalty na een handsbal van Yannick Carrasco op een Canadees schot. Een penalty die uiteindelijk werd gered door Thibaut Courtois, maar die de hartslag van de Belgische supporters de hoogte injoeg. De supporters van de Duivels bereikten een piek van 97 BPM voor 1450 verbrande calorieën en overtroffen daarmee de piek van de wedstrijd België-Italië op EK 2020 (96 BPM, doelpunt Lukaku). Tijdens deze eerste WK-wedstrijd hebben de Belgische supporters (bijna) evenveel inspanning geleverd als de spelers op het veld, met een totaal van 9.974 calorieën, het equivalent van 1.428 push-ups, of bijna 3 marathons.

Volg de campagne ‘The Belgian Heartbeat’ gedurende het WK 2022 tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels op Pickx, het live- en on demandplatform van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top