De 5 sterkste nummers van Lizzo

Muziek | Ze is al lang niet meer uit de hitlijsten weg te denken, maar nu kan je ook op het kleine scherm naar Lizzo kijken. De artieste bracht gisteren namelijk haar documentaire 'Love, Lizzo' uit. Om je volledig in te leven in de wereld van de zangeres, zet Pickx haar vijf meest empowering nummers op een rijtje. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Grrrls

Dit is een van Lizzo's nieuwste singles, maar groeide meteen na de release al uit tot een van de favorieten op haar album 'Special' dat in juli van dit jaar uitkwam. 'Grrrls' is een nummer dat opkomt voor vrouwelijke vriendschappen. Met teksten als 'That's my girl, we CEOs', creëert Lizzo een opbeurende en opwindende sfeer in een nummer dat alleen op muzikaal vlak al verslavend is. Een krachtig lied dat sowieso het lijflied wordt van een paar vrouwelijke vriendengroepen.


Truth Hurts

De waarheid kwetst, zegt Lizzo. Je zou aan de hand van de titel dus kunnen denken dat dit een emotioneel beladen nummer is, maar zet je schrap voor een geweldige dansplaat. In 'Truth Hurts' heeft Lizzo het over een relatiebreuk en hoe ze ontdekt dat ze mag vechten voor hoe ze behandeld wil worden. Net als in 'Grrrls' spelen vrouwelijke vriendschappen hier een grote rol. Je gaat na het luisteren zelfs een beetje dromen van Lizzo als beste vriendin


Soulmate

Dit is zonder twijfel een van Lizzo's meest onderschatte én empowering nummers. In 'Soulmate' zingt de zangeres over hoe ze haar eigen soulmate wil zijn en dat echte ware liefde ook bij jezelf te vinden is. Een ontzettend belangrijke boodschap die ze uitstuurt dus, in het nummer dat staat op haar album 'Cuz I Love You' uit 2019. 


Good as Hell

Dit is misschien wel het bekendste nummer van de zangeres. Iedereen heeft het ooit wel eens gehoord, of zelfs meegezongen. Het was de lead single van 'Cuz I Love You' en is opnieuw een topnummer voor als je door een relatiebreuk gaat. Lizzo geeft in haar teksten mee dat je geen partner nodig hebt om je fantastisch te voelen en dat je je ook gewoon mooi mag maken voor jezelf. In de videoclip zien we meerdere vrouwen die worstelen met hun zelfbeeld en allemaal stilletjes aan hun zelfvertrouwen terugvinden. 


Like a Girl

Als laatste het nummer waarmee Lizzo female empowerment écht op de kaart wil zetten. In dit nummer heeft ze het over andere sterke vrouwen zoals Lauryn Hill, Serena Williams en Chaka Khan, en geeft de zangeres de boodschap mee dat je alles kan bereiken wat je maar wil. Of je nu president wil worden, sportheld of een goede mama: elke droom is mooi en daar mag je voor vechten. 

Ontdek 'Love, Lizzo' vanaf 25 november op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top