Festival Leuven Jazz stelt eerste namen voor

Festivals | De eerste namen van jazzfestival Leuven Jazz zijn vandaag bekendgemaakt. John Scofield, Eliott Knuets en Lakecia Benjamin zakken in maart volgend jaar af naar de Vlaams-Brabantse studentenstad.

Door Belga

Deel dit nieuws

Leuven Jazz gaat door van 9 tot en met 19 maart. De Amerikaan John Scofield treedt aan op 12 maart. Scofield is vooral gekend als jazzgitarist bij Miles Davis, maar heeft zelf ook meer dan veertig platen op zijn naam staan. De 18-jarige gitaarvirtuoos Eliott Knuets staat een dag voor Scofield op het podium, en Lakecia Benjamin speelt op 18 maart. De saxofoniste zou normaal gezien in 2022 al naar Leuven komen, maar moest toen in laatste instante haar concert annuleren. 

"Deze eerste drie namen zijn niet van de minsten, maar het is nog maar het voorsmaakje van de tiende editie", zegt festivalcoördinator Danny Theuwis. "In totaal behelst het programma meer dan veertig events. Daarbij kiezen we zowel voor absolute sterren als aanstormend talent. Verder bereiden we ook nog enkele verrassingen voor, zoals dat hoort bij een spetterend verjaardagsfeest."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top