Na Standard treedt ook Hertha Berlijn toe tot familie van 777 Partners

Bundesliga | De Amerikaanse investeringsmaatschappij 777 Partners wordt meerderheidsaandeelhouder bij Bundesliga-club Hertha Berlijn. Lars Windhorst heeft zijn aandelen verkocht aan de onderneming met hoofdzetel in Miami. De transactie moet wel nog goedgekeurd worden door de raad van bestuur van Hertha Berlijn en de Duitse voetballiga (DFL).

Door Belga

Deel dit nieuws

"777 Partners, een strategische investeerder in voetbalclubs wereldwijd, en de Tennor Holding zijn overeengekomen dat 777 Partners het belang van 64,7 procent van Tennor in Hertha Berlijn zal overnemen", zo meldde de Tennor Holding van CEO Windhorst in een mededeling. Over het neergetelde bedrag werd niets bekendgemaakt.

"We geven onze Hertha-aandelen aan een internationaal bekende voetbalinvesteerder met veel ervaring", aldus Windhorst. "Hertha kan veel voordeel halen uit deze nieuwe aandeelhouder."

De club van Dodi Lukebakio treedt toe tot een netwerk van clubs waartoe ook Standard sinds april van dit jaar behoort. In het portfolio van 777 Partners zit verder ook het Italiaanse Genoa FC, het Spaanse FC Sevilla, het Braziliaanse Vasco da Gama, het Franse Red Star en Melbourne Victory in Australië. De maatschappij investeert ook in onder meer luchtvaart en verzekeringen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top