Antwerp ondanks zege tegen Gaziantep uitgeschakeld

Basketbal | Op de vijfde speeldag in de FIBA Europe Cup heeft Antwerp woensdag met 87-75 gewonnen van het Turkse Gaziantep. Bij de rust stond er 54-36 op het scorebord in de Lotto Arena.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na het derde kwart had Gaziantep de kloof tot elf punten herleid (70-59) en in het slotkwart werd dat even vier punten (72-68), maar de Giants hielden stand. Dat met dank aan Roby Rogiers (15 ptn), Desonta Keylon Bradford (15), Spencer Butterfield (13 ptn, 8 rbds, 5 assists), Reggie Upshaw (12 ptn, 9 rbds) en Royce Hamm (10). Bij de Turken waren Conner Frankamp (19) en Damyean Dotson (17) de uitblinkers.

In de andere wedstrijd in groep B won het Israëlische Hapoel Haifa dinsdag met 77-70 van het Oostenrijkse Swans Gmunden. Hapoel leidt met 9 punten, voor Gaziantep (8), Antwerp (7) en Gmunden (6). De Giants trekken volgende week naar Haifa, maar zijn al zeker van de uitschakeling omdat het onderling duel met Gaziantep verloren werd (heen 82-63).

In groep E leed Kangoeroes Mechelen dinsdag al een 89-69 nederlaag bij het Franse Cholet. Het Roemeense Oradea won woensdag met 62-90 bij het Bulgaarse Rilski Sportlist Samokov en is met 9 punten leider in de groep. Cholet en Mechelen volgen met 8 punten op de tweede en de derde stek. Rilski in na vijf nederlagen laatste. De top twee gaat door naar de tweede groepsfase. Volgende week woensdag ontvangt Mechelen Oradea. Cholet neemt het dinsdag tegen Rilski op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top