Kanye West wil Donald Trump als zijn presidentiële running mate in 2024

Muziek | De Amerikaanse artiest Kanye 'Ye' West heeft gezegd dat hij Donald Trump heeft gevraagd om zijn running mate te zijn als hij in 2024 de Amerikaanse president wil worden. Dat schrijven verschillende Britse en Amerikaanse media en Ye postte het nieuws ook op zijn nieuw ingestelde Twitter-account.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 kwam Ye, voorheen bekend als Kanye West, op als onafhankelijke kandidaat. Hij stond echter niet in veel staten op het stembiljet, omdat hij in de meeste staten de deadline had gemist. Uiteindelijk kreeg hij zowat 60.000 stemmen waarna hij zich terugtrok uit de presidentsrace. West kondigde toen wel aan in 2024 opnieuw een gooi te doen naar het Witte Huis, iets wat hij deze week bevestigde. 

Ook Donald Trum kondigde vorige week zijn kandidatuur aan voor het presidentschap in 2024. Volgens Ye bezocht hij Trump vandaag in zijn luxueus verblijf in Mar-a-Lago en vroeg hij hem om zijn running mate te zijn. Ye tweette ook dat hij Trump had laten wachten maar over het antwoord van de ex-president liet hij niets los. 

Het Amerikaanse muziekicoon is weer terug op Twitter, nadat zijn account twee weken geleden werd geblokkeerd na een antisemitische tweet. Ye kwam eerder van meerdere kanten onder vuur te liggen. De artiest deed in verschillende interviews en tweets antisemitische uitspraken. Als gevolg van zijn uitlatingen werd de artiest de toegang tot zijn accounts op sociale media ontzegd. Ook stopten onder meer Adidas, modehuis Balenciaga en het Amerikaanse agentschap Creative Artists Agency hun samenwerking met de artiest.

Naast Ye keert ook voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump terug naar Twitter. Zijn account was permanent geschorst. Musk zette een peiling op, ongeveer 52 procent van de respondenten gaven daarin aan voor een terugkeer van Trump te zijn. Daarop werd Trumps account zaterdag gedeblokkeerd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top