Belgian Cats moeten donderdag winnen van Noord-Macedonië

Basketbal | De Belgische basketbalvrouwen nemen het donderdagavond (om 20u30) in de Leuvense Sportoase op tegen Noord-Macedonië in de kwalificaties voor het EK van 2023 in Israël en Slovenië. Winst is noodzakelijk voor de Belgian Cats, die het zonder spelverdeelster Julie Allemand moeten doen. Die andere sterspeelster, Emma Meesseman, is wel opnieuw van de partij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Meesseman viel tijdens het WK in Australië in september uit met een kuitblessure. Ze hervatte na anderhalve maand gedwongen rust de competitie met haar Turkse club Fenerbahçe en is klaar om te spelen. Julie Allemand (Lyon) sukkelt met een kwetsuur aan de enkel en raakte niet fit voor deze interlandperiode.

Zondag wacht voor de Cats nog een tweede kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië, opnieuw in Leuven. In november vorig jaar verloren de Belgische vrouwen in hun eerste voorrondewedstrijd met 87-81 in Bosnië. De tien groepswinnaars en de vier beste tweedes stoten door naar het EK.

De Bosniërs zakken flink verzwakt af naar Leuven. Vedette Jonquel Jones en vier andere vaste waarden (Delic, Dzombeta, Elez en Tavic) moesten afhaken.

De Cats worden tegen Noord-Macedonië en Bosnië gecoacht door Rachid Meziane. Die nam als assistent van de ontslagen hoofdcoach Valéry Demory eind oktober over. Na de twee wedstrijden zal de werking van de technische staf van de Belgian Cats worden geëvalueerd. Dan wordt duidelijk of Meziane op post blijft of vervangen zal worden door een nieuwe hoofdcoach.

De Cats gaan voor een vierde opeenvolgende EK-deelname. In 2017 en 2021 veroverden ze een bronzen medaille. In 2019 werden ze vijfde.

Volg nu donderdag de EK-kwalificatiewedstrijd van de Belgian Cats tegen Noord-Macedonië vanaf 20u25 via Sporza op Ketnet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top