Waarom je 'The Menu' in de bioscoop moet gaan zien

Films | Deze woensdag komt 'The Menu' in de bioscoop uit. Deze horrorkomedie trekt meteen de aandacht door zijn cast, met niet minder dan Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes en Nicholas Hoult in de hoofdrollen. Maar is ‘The Menu’ de moeite waard om te zien? Pickx vertelt je er alles over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'The Menu' volgt Tyler en Margot. De eerste, gepassioneerd door gastronomie, heeft een tafel kunnen reserveren in het hoog aangeschreven Hawthorn. Het selecte restaurant heeft een uitstekende reputatie, mede dankzij het unieke concept. Het ligt op een afgelegen eiland en het personeel, waaronder de gerenommeerde chef-kok Julian Slowik, woont ter plaatse.

Wat een gastronomische maaltijd had moeten worden, neemt al snel een heel andere wending. Margot verwondert zich zowel over de lager gelegen vertrekken van het restaurant als Tylers obsessie voor Chef Slowik, terwijl het personeel zich ergert aan haar misplaatste nieuwsgierigheid en het feit dat ze weinig waardering heeft voor hun werk. Van gerecht tot gerecht ontdekken we de gruwelijke waarheid over Hawthorn.

Casting, humor en maatschappijkritiek

Als de plot nog niet genoeg is om uw nieuwsgierigheid te prikkelen, zal de casting je ongetwijfeld overtuigen. Ralph Fiennes speelt de bazige en wrede culinaire chef Slowick, en dat de Britse acteur grote schurken kan spelen, bewees hij als in films al in ‘Schindler’s List’ of in de Harry Potter-saga.

Ook Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult blinken uit als Margot en Tyler, het koppel dat klaar is om een ongelooflijke gastronomische ervaring te beleven. Hun rollen zijn heel verschillend van elkaar, maar vooral Taylor-Joy trekt de aandacht omdat ze heel de situatie met argusogen bekijkt en tegelijk ook nieuwsgierig is.

Maar wat maakt 'The Menu' nu zo speciaal? De plot zou zo uit een thriller of zelfs een horrorfilm kunnen komen, wat niet wegneemt dat er ook ruimte is voor humor. Het scenario is ook opgevat als een satire, met echte maatschappijkritiek maar dan tegen de achtergrond van een meergangendiner. Kortom, een klassenmenu dat nog meer impact heeft als je het 'beleeft' op een groot scherm.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top