Voetbalclub Union verkozen tot Brusselaar van het jaar

Jupiler Pro League | De Brusseleir van't joêr 2022 is dit jaar geen persoon, maar wel de voetbalclub Union Sint-Gillis. De voetbalploeg wordt beloond voor haar uitzonderlijke jaar bij haar terugkeer in de Belgische eerste klasse. Voormalig politicus Vic Anciaux krijgt de eretitel van Brusseleir vè et leive.

Door Belga

Deel dit nieuws

De prijs van Brusseleir van't joêr wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die verdienstelijk bijdraagt tot de positieve en warme uitstraling van Brussel. Union was een voor de hand liggende keuze na een ongelooflijk succesjaar.

De voetbalploeg werd bij haar terugkeer in 1A op een haar na kampioen en speelt dit seizoen de pannen van het dak in de Europa League. Union-kapitein Teddy Teuma kwam woensdag persoonlijk de prijs in ontvangst nemen, samen met supporters Jean-Pierre Van Roy en Yoan Yangassa.

"Het gaat om alles wat we op en naast het veld tonen. Het is het DNA van de club dat vandaag gevierd wordt. Door de sfeer en de passie die hier hangt, heb ik vanaf het eerste moment gevoeld dat dit een Brusselse club is die haar waarden verdedigt", vertelt Teuma.

Vic Anciaux, voormalig politicus voor de Volksunie, kreeg de titel van Brusseleir vè et leive voor zijn jarenlange inzet voor de Brusselse cultuur en het gemeenschapsleven. Hij had een belangrijk aandeel in de aankoop van de Ancienne Belgique als Vlaams cultuurhuis. Doorheen zijn carrière was hij ook voorzitter van de Vlaamse Liga tegen Kanker en Lokaal Overlegplatform Nederlandstalig Secundair Onderwijs Brussel.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top