Pep Guardiola verlengt zijn contract bij Manchester City

Premier League | Manchester City en coach Pep Guardiola zijn overeengekomen zijn komende zomer aflopende contract te verlengen. Dat maakte de club woensdag bekend. De succestrainer ondertekende een nieuwe overeenkomst voor twee seizoenen. Hij ligt zo vast tot medio 2025.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben zo blij hier nog twee extra jaren te kunnen blijven", zei de coach van Rode Duivel Kevin De Bruyne in een eerste reactie op de clubwebsite. "Ik kan iedereen binnen de club niet genoeg danken voor het vertrouwen in mij. Ik ben hier heel gelukkig en op mijn gemak. Ik heb alles wat ik nodig heb om de job zo goed mogelijk te doen. Ik weet dat het volgende hoofdstuk bij deze club geweldig wordt. Ik heb het gevoel dat we samen nog meer kunnen bereiken. Ik zal blijven vechten om prijzen te winnen."

De 51-jarige Spanjaard is sinds de zomer van 2016 hoofdcoach van Manchester City. Hij won met de Citizens sindsdien vier landstitels, een FA Cup en vier League Cups. In de Champions League strandde hij in 2021 in de finale. Voordien was hij ook al hoofdcoach bij FC Barcelona (2008-2012) en Bayern München (2013-2016).

Momenteel staat Manchester City tweede in de Premier League, op vijf punten van koploper Arsenal. De Premier League hervat na het WK op Tweede Kerstdag. Manchester City trekt dan naar Leeds.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top