Ons elftal van de week

Sport | Beveren en RWDM konden de topper niet in hun voordeel beslechten, waardoor Beerschot dichterbij kon sluipen. Onderin blijft de slechte reeks van Jong Genk en Virton duren.

Virton bengelde al een tijdje onderin en kon nog maar één keer winnen dit seizoen, op speeldag 5. Sindsdien pakten ze 2 op 27! De jongelui van Standard hadden ook nood aan een driepunter na een 4 op 24. Eerst miste Ziani de penalty die hij zelf had afgedwongen. De thuisploeg liet zich ook zien. Poitoux redde de knal van Souleymane Anne en de volley van Perri. Pas na rust kwam er wat meer schwung in de partij. Opnieuw Anne dwong Poitoux tot een redding. Aan de overkant onderscheidde Vincensini zich op een poging van Calut, waarna de rebound van Kuavita paal-buiten belandde. Een lange bal werd niet goed teruggekopt door Perri en Brrou kon profiteren, 0-1. SL16 zette de puntjes nog op de i wanneer uitblinker Ziani prima voorbij Vincensini knalde: 0-2.

Een Limburgse derby in Lommel, dat zorgt altijd voor extra pigment. De jonge Genkies kwamen voor het eerst dreigen maar Godts mikte voorlangs. Lommel antwoordde met een banaan van Chadli die in hoekschop geweerd moest worden. Ook de uitbraak van Belghali leverde geen openingsdoelpunt op, maar die van Anello wel. Zijn strakke schot pingelde paal-binnen, 1-0!
Na de rust ging Belghali op wandel en probeerde hij zijn geluk vanop twintig meter. Het leer vloog knap tegen de netten in de verste hoek, 2-0. Lommel bleef de betere ploeg al kwam Genk beter in de match in de tweede helft. Doelman Ivezic moest zich een keer tonen en met nog 22 minuten op de klok schoot Godts de aansluitingstreffer tegen de touwen, zijn vijfde van het seizoen. Ivezic moest opnieuw paraat staan op een kopbal van Van De Perre en zag vlak voor affluiten een kopbal nipt naast belanden. Het werd nog spannend voor Lommel in het slot, maar uiteindelijk hielden ze de punten thuis.

De Kielse Ratten pakten 6/6 tegen Lommel en Virton en ontvingen Club NXT dus met vertrouwen. Mauve-wit startte de match ook goed met twee kansen voor Baeten, een kopbal van Thórisson op de paal en ééntje van Van den Bergh in de handen van Shinton. Na 20 minuten kwam een afgeweken bal voor de voeten van Matthys, die heel mooi in de verste hoek mikte: 1-0. Shinton moest paraat blijven want hij redde nog pogingen van Rigo, Van den Bergh, Baeten en Verlinden. Club NXT kreeg niet veel klaargespeeld en zal lessen moeten trekken uit deze prestatie. Toch stond er nog bijna 1-1 op het bord, maar in de slotminuut weerde Rigo de inzet van Talbi op de lijn. 9/9 voor Beerschot, dat nu derde staat in de stand.

De topper van deze speeldag was zonder twijfel Beveren - RWDM, die met gelijke punten het klassement aanvoerden. RWDM kwam het beste uit de startblokken, Beverendoelman Reus moest nog voor het halfuur enkele keren de handen uit de mouwen steken. De thuisploeg kon vooral dreigen op stilstaande fases. Defourny leek even schlemiel te worden nadat hij knullig balverlies leed, maar Barry mikte over. Even later een gelijkaardige situatie, waarin Barry zonder kijken op doel besloot... en ditmaal mét succes! De 1-0 verdween fraai in de bovenhoek. Doelpunt nummer 10 al voor de Fransman. Na de rust zetten O'Brien en Biron een aanval op, waarna diezelfde Biron de voorzet van Challouk afwerkte, 1-1. Beide teams kregen nog enkele mogelijkheden op de driepunter. Mbokani kopte een voorzet binnen, maar de bal werd nog aangeraakt door de te gretige Barry, die offside stond. Een draw na een verdienstelijke partij!

Deinze was voor aanvang al vier matchen ongeslagen en klom geruisloos naar boven in het klassement. Lierse zakte dan weer wat weg. De verdediging is een van de zwakke punten van de Kempenzonen, en even leek er opnieuw een achterstand op het bord te komen. Delanghe redde echter de strafschop van De Belder. Het bleek uitstel van executie want enkele minuten later zette Staelens staalhard voor, waarna De Belder binnenkopte.
In een relatief zoutloze wedstrijd was de gelijkmaker van Schouderden een welgekomen afwisseling. Zijn wereldgoal (een schot vanop de middellijn) is ondertussen de wereld rondgegaan! Die situatie bleef niet lang op het bord staan. Lierse kreeg een oranje-zwarte voorzet niet weggewerkt waarna Dansoko het leer binnentrapte, 2-1. Lierse mocht nog een halfuur tegen 10 man spelen nadat Steve De Ridder zijn tweede gele kaart pakte, maar een gelijkmaker kwam er niet meer van. Deinze is marching on!

De RSCA Futures doen het uitstekend in de Challenger Pro League en ze begonnen ook goed aan de match. De eerste kans was voor Stassin, maar die faalde oog in oog met doelman Gies. Lallemand lanceerde een voorzetschot namens Dender dat pardoes op de deklat belandde. Dan had Agyei meer geluk met zijn voorzet, want die waaide aan de tweede paal binnen: 0-1 voor de bezoekers. Dender bleef niet bij de pakken zitten. Futures-doelman Vercouteren pareerde tot tweemaal toe de pogingen van De Bodt, maar tegen de goed gevolgde Marzo had hij geen verhaal. Kort voor rust probeerde Tiago Cukur de voorsprong tegen de netten te prikken, maar Vercouteren stond pal.
Na rust redde Gies enkele keren de meubelen voor Dender. De 2-1 viel aan de kant van de thuisploeg. Eerst werd de voorsprong nog terecht afgekeurd voor buitenspel, maar niet veel later was er de onvermijdelijke Marzo met zijn tweede van de avond en vijfde van het seizoen. In de rest van de wedstrijd kregen Gies en Vercouteren nog de kans om uit te blinken. Gescoord werd er echter niet meer.