Canadese bondscoach Herdman met open vizier tegen België: "Hebben niet veel te verliezen"

Voetbal | Voor het relatief jonge en onervaren Canada wordt het duel tegen België morgen in Qatar het eerste in 36 jaar op een WK.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit is een droom die uitkomt voor mij, de spelers en het land. Voor het eerst in 36 jaar voelen we de WK-vibe en daar moeten we van genieten", vertelde bondscoach John Herdman tijdens het persmoment. "Het is een schitterend gevoel. Van Qatar hebben we echter nog niet veel gezien, op het trainingscentrum na. Vanuit mijn hotelkamer heb ik zicht op Lusail, het WK-stadion waar de finale gespeeld wordt, en dat alleen al geeft je de nodige drive."

Niet alleen de Canadese spelers, maar de hele technische staff heeft geen WK-ervaring. Het persmoment moest een halfuur later van start gaan omdat ze zich misrekend hadden op het Qatarese verkeer. "Dat wil je liever niet op je eerste WK sinds lang. De wedstrijd tegen België wordt dan ook een goede test voor ons. Zoals wij het zien, hebben we niet al te veel te verliezen en we zullen er dan ook een bekerfinale van maken. België heeft enorm veel kwaliteiten, vooral voorin. Er is ervaring, de groep speelt al lang samen. We weten dan ook dat ze soms tijdens de wedstrijd de controle zullen grijpen, dat ze zich sneller zullen aanpassen aan wedstrijdsituaties. Wij hebben echter niets te vrezen. Onze naïviteit kan zowel een voor- als een nadeel zijn. Onze aanval zal hun verdediging testen en vice versa."

Sterspeler Alphonso Davies is zoals verwacht helemaal fit na een hamstringkwetsuur en wordt in de basis verwacht. "Hij is inderdaad klaar om te spelen. Er waren de voorbije weken wat blessurezorgen, maar de hemel in intussen opgeklaard. Onze spelers zijn allemaal fit."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top