Charlotte Englebert wil met Red Panthers naar Olympische Spelen in Parijs

Sport | De Belgische hockeyvrouwen strandden afgelopen zomer op het WK in de kwartfinales tegen Nederland. De nederlaag was een bittere pil voor de Red Panthers maar inmiddels is de ontgoocheling verteerd en kijken ze vooruit naar hun volgende doel: kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben met de groep samengezeten om dit hoofdstuk af te sluiten en de blik naar de toekomst te richten", zegt Charlotte Englebert op de BOIC-stage in het Turkse Belek. "Met 2-1 verliezen van Nederland in de kwartfinales van een WK, dat is geen slechte prestatie. We hebben onze teleurstelling omgezet in motivatie."

De speelsters van Raoul Ehren gaan nu voluit voor een kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. In augustus volgend jaar krijgen ze een eerste kans om een ticket af te dwingen op het EK in Mönchengladbach, dat ze dan moeten winnen. Vorig jaar keerden ze met brons naar huis van het EK in Amstelveen.

"We voelen geen extra druk want we weten dat er daarna nog een kans volgt om ons te plaatsen (via een olympisch kwalificatietoernooi). Voor ons is het alsof we al beginnen aan een olympisch jaar", legt Englebert uit.

In Belek vinden de Panthers een goed kader om te trainen. "De omstandigheden zijn perfect en we kunnen in open lucht trainen. Voor de jongsten in de groep is het ook goed dat ze zich kunnen laten inspirereren door andere atleten. We gaan ook een voorstelling van de locaties in Parijs krijgen, dat is een bijkomende motivatie."

De Red Panthers namen al een keer deel aan de Olympische Spelen, in 2012 in Londen. De laatste twee Spelen, in Rio (2016) en Tokio (2021), waren ze er niet bij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top