Wat is er mis met de Charlotte Hornets?

Basketbal | Dat Charlotte Hornets, nu op een na laatste in de Eastern Conference, een zeer moeilijke start van het seizoen heeft gehad, is wel een understatement. Het is dan ook ongetwijfeld met een bang hart dat het team het deze week zal opnemen tegen de 76ers en Minnesota.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Staat het al vast dat de Hornets gedoemd zijn om te verliezen? Misschien nog niet. Maar met een sportieve balans van 4 zeges en 14 nederlagen zijn de Hornets zich er terdege van bewust dat het heel moeilijk zal zijn om hun kansen te doen keren. Het is een feit dat het NBA-kampioenschap nog veraf ligt, maar de tekortkomingen van de Hornets zijn te talrijk om dit seizoen nog te kunnen hopen op een plaats in de play-offs. Wat deze situatie nog verwonderlijker maakt, is dat de franchise uit de Amerikaanse staat North Carolina een paar maanden geleden nog meedeed aan een play-in toernooi.

Aanwervingsbeleid

In tegenstelling tot de andere teams heeft de ploeg van Steve Clifford geen echte veranderingen doorgevoerd in het tussenseizoen. Afgezien van het aanwerven van Dennis Smith Jr en de contractverlenging van Cody Martin, bewoog er weinig in het team gedurende de afgelopen zomer. De reden hiervoor was een gebrek aan financiële middelen van de ploeg die vorig seizoen als tiende eindigde in de Eastern Conference.

De foutmarge voor de teamgenoten van LaMelo Ball is bijgevolg erg klein. De blessures van belangrijke spelers als de 21-jarige point guard Gordon Hayward en Cody Martin, hebben een onmiddellijk effect op de prestaties van het team. Dat deze these niet overdreven is, kon je onder andere zien in het begin van het seizoen. Tijdens een oefenwedstrijd speelde de weerbarstige enkel van LaMelo Ball opnieuw op.

Nieuw elan

Het is aan trainer Steve Clifford om in dit team, dat geplaagd wordt door blessures en onzekerheid, een nieuwe dynamiek tot stand te brengen. Het zal geen eenvoudige klus worden om succes te boeken met dit team, ook vanwege het gebrek aan speelervaring in zijn ploeg en de slechte kwaliteit van de selectie.

Desondanks wil de coach van de Hornets niet weten van opgeven. Hij is niet bang om zijn mannen op hun verantwoordelijk te wijzen in het succes van de Hornets. "Het belangrijkste is dat we harder moeten spelen. En dat kan niet alleen als we ons goed voelen. Als we harder worden en fysieker gaan spelen, gaan we winnen. Dat was vorig jaar een groot probleem en het is nog steeds een groot probleem. Dit is niet iets waar je voor kan oefenen: het is een kwestie van inzet. Zo simpel is het." Een jaar geleden konden de Hornets sommige van hun defensieve tekortkomingen nog redden met de kwaliteit van hun worpen. Dit seizoen zal doorzettingsvermogen een nog grotere rol spelen als ze moeten proberen te redden wat er nog te redden valt.

De NBA-wedstrijden dit weekend op Eleven Sports:

Vrijdag 25 november

Zaterdag 26 november

Zondag 27 november

Volg het hele seizoen het beste van de NBA op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports

Wil je meer artikels over de NBA lezen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top