Streamz zet tal van Belgisch talent in de verf in november

Films | Streamz is volop bezig aan het najaar van de Belgische film, want sinds het begin van november verschijnen tal van topfilms van eigen bodem op het platform. Pickx nam enkele titels onder de loep die in november op de streamingdienst verschenen zijn of nog zullen verschijnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Barefoot Emperor

‘King of the Belgians’ was een unieke film voor een productie uit ons land. In de mockumentary leerde koning Nicolas III van België, vertolkt door Peter Van den Begin, dat zijn koninkrijk uiteen gevallen was terwijl hij op staatsbezoek was. Hij begon aan een dolle reis terug naar zijn land, maar in Sarajevo werd hij neergeschoten. ‘The Barefoot Emperor’ pikt de draad weer op met een eingenzinnige, droomachtige en opnieuw geheel unieke film.

De gewonde koning wordt naar een Kroatisch eiland gebracht om te recupereren in een resort dat is opgetrokken in het oude vakantiehuis van Tito. Daar krijgt hij te horen dat Europa in een crisis is gestort en uit elkaar dreigt te vallen. Een zekere dr. Von Stroheim heeft een nieuw Europa uitgedacht, en daar moet Nicolas de nieuwe keizer van worden. Maar wil hij dat wel?

Ontdek ‘The Barefoot Emperor’ nu op Streamz via Pickx!

Les Intranquilles

In ‘Les Intranquilles’ spelen Damien Bonnard en Leïla Bekhti een koppel waarvan het leven op zijn kop wordt gezet door de bipolaire stoornis van Damien (de personages dragen dezelfde voornamen als hun acteurs). Damien weet dat hij Leïla misschien nooit zal kunnen geven wat ze wil en verdient, maar probeert zijn leven met haar wel koste wat het kost verder te zetten. En tegelijk moet hij voor een tentoonstelling veertig schilderijen afwerken, wat hem nog verder de dieperik in stuurt.

Dit is de negende film van de Brusselse filmmaker Joachim Lafosse, die je kan kennen van zijn werk aan films als ‘À perdre la raison’ of ‘Les Chevaliers blancs’. Hij inspireerde zich wel vaker op zijn eigen leven voor zijn films, maar naar eigen zeggen was dit de eerste keer dat hij dat zo grondig deed. “Ik droom al 35 jaar van deze film”, zei hij.

Ontdek ‘Les Intranquilles’ nu op Streamz via Pickx!

Sinterklaas en Koning Kabberdas

Even wat lichter nu, want binnenkort komt de Sint weer lekkers en speelgoed achterlaten in en rond de schoentjes van kinderen in het hele land. Vorig jaar verschenen er nog nieuwe avonturen van de goedheilige man, zijn compagnon Piet, paardenverzorger Ramon en zijn andere vrienden in de bioscoop: ‘Sinterklaas en Koning Kabberdas’. Opnieuw was het regisseur Stijn Coninx die het verhaal in beeld bracht.

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kindjes terugpesten. Hij vervalst het boek van Sinterklaas, zodat erin staat dat alle kindjes stout zijn. Dan vermomt hij zich als Koning Kabberdas en gaat hij naar het huis van de Sint om ongemerkt zijn valse boek om te wisselen voor het echte boek.

Ontdek ‘Sinterklaas en Koning Kabberdas’ nu op Streamz via Pickx!

La Civil

De Belgisch-Roemeense regisseur Teodora Ana Mihai kreeg op het Filmfestival van Cannes van 2021 een staande ovatie van maar liefst acht minuten toen haar eerste speelfilm ‘La Civil’ er voorgesteld werd. Ze ging uiteindelijk naar huis met de ‘Audacity Award’, een prijs die gedurfde cinema eert. Terecht, als je weet dat Mihai zich voor haar film liet inspireren door een waargebeurd verhaal.

‘La Civil’ volgt Cielo, een Mexicaanse moeder wiens dochter ontvoerd is door een drugskartel. Ze kan niet anders dan het losgeld betalen, maar zelfs dan krijgt ze haar dochter niet terug. De ordediensten helpen haar niet, dus zit er niets anders op: ze besluit zelf op wraaktocht te vertrekken. In haar eentje, maar gewapend, gaat ze op zoek naar haar dochter en de kartelleden die haar ontvoerden.

Ontdek ‘La Civil’ vanaf 30 november op Streamz via Pickx!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top