Regenbooghoeden van Welshe fans geweigerd voor WK-wedstrijd

Voetbal | Oud-kapitein van Wales Laura McAllister en een Welshe supportersvereniging hebben verklaard dat ze gisteren hun regenbooghoeden moesten afgeven om de WK-wedstrijd tussen Wales en de VS te kunnen bijwonen. Dat vertelde McAllister aan ITV News.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Terwijl we in de rij stonden, hoorden we dat mensen die een regenbooghoed droegen, die moesten afzetten", zei McAllister, die ook zetelt in het uitvoerend comité van de Welshe federatie. De regenbooghoed is het symbool van de LGBTQ+--supportersvereniging The Rainbow Wall uit Wales.

De supportersvereniging postte een video op Twitter, waarin te zien is hoe de ex-kapitein met de hoed op door de controlepoort gaat, waarna een officier en vervolgens een bewaker haar erop wijzen dat ze de hoed moet afzetten.

"Ze zeiden dat het een verboden symbool was en dat we het niet mochten dragen in het stadion", aldus McAllister. "Ik heb erop gewezen dat de FIFA veel opmerkingen heeft gemaakt over het steunen van LGBTQ+-rechten tijdens dit toernooi. Omdat ik uit een land kom waar we ons zeer inzetten voor gelijkheid voor iedereen, was ik niet van plan mijn hoed af te nemen."

De oud-speelster zei dat ze samen met anderen gedwongen werd "het stadion uit te gaan" om de hoofddeksels "in een zone voor verloren voorwerpen" te deponeren, maar ze stopte de hoed liever in haar tas om hem binnen weer boven te halen, wat ze als "een kleine morele overwinning" beschouwde.

Voorafgaand aan de wedstrijd had de Amerikaanse journalist Grant Wahl op Twitter laten weten dat hij door beveiligingspersoneel was aangehouden omdat hij een regenboog-T-shirt droeg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top