TFT: Chinees XunGe wint grote finale van WK

Esports | Van vrijdag tot zondag streden de beste Teamfight Tactics-spelers ter wereld in het Dragonlands Championship. Aan het eind van een geweldige finale met veel twists kroonde de Chinese speler XunGe zich tot wereldkampioen. Nadat hij enkele weken geleden het Chinese kampioenschap won, pakt hij nu de dubbel met deze prestigieuze overwinning.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De 32 beste spelers van Teamfight Tactics stonden dit weekend tegenover elkaar tijdens het Dragonlands Championship. Er waren verschillende Europeanen aanwezig, waaronder de Fransen Double61 van Karmine Corp en L3S Coco van Solary.

© @TFT

Om de grote finale te bereiken, kregen de spelers tien wedstrijden om zoveel mogelijk punten te verzamelen en zich bij de acht beste spelers van deze groepsfase te voegen. 

Helaas slaagde geen enkele Europeaan erin zich te plaatsen. De voormalige wereldkampioen Double61 eindigde op de 26e plaats, en kwam niet eens in de buurt van zijn ambities. De andere Franse vertegenwoordiger, L3S Coco, werd 14e. De beste Europeaan was de Pool Lelouch, die 10e werd.

© @TFT

In deze finale namen de acht beste spelers het tegen elkaar op. De play-offs, met vijf van de acht deelnemers die uit Azië kwamen, werden gespeeld in Bo5’s. Uiteindelijk bleek de Chinees XunGe het meest consistent. 

Hij won de grote finale met 28 punten, dankzij twee top 2’s en een top 1 in de laatste wedstrijd. De Japanner Title leek de favoriet voor de laatste wedstrijd, nadat hij twee top 1’s achter elkaar behaalde. Maar zijn vijfde plaats en de overwinning van XunGe in de laatste game gaven de doorslag.

Het eindklassement werd grotendeels gedomineerd door Aziatische spelers, met drie Chinese spelers in de top vier. Maar ook de uitstekende prestatie van Rainplosion is het vermelden waar. De enige Amerikaan in deze grote finale eindigde op de 7e plaats.

Met deze overwinning pakt XunGe de titel van wereldkampioen en strijkt hij de som van 150.000 dollar op. Na een geweldige competitie kunnen de spelers nu uitkijken naar Set 8, die op 7 december verschijnt. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top