Stats CPL (na speeldag 14): Beveren, RWDM en Lierse verdelen (voorlopig) de koek

Challenger Pro League | Op de veertiende speeldag van de Challenger Pro League werden er maar veertien goals gescoord. Toch slaagden er ook maar twee defensies in om de nul te houden (SL16 FC en Beerschot). In vier van de zes duels was de thuisploeg aan het feest terwijl SL16 FC als enige uitploeg de drie punten op zak stak. De clash tussen Beveren en RWDM leverde dan weer geen winnaar op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de doelpuntenranking deed Thierno Barry een goede zaak. De aanvaller van Beveren scoorde een fraai doelpunt tegen RWDM en kon zich zo alleen op kop van de topschutterslijst zetten. Mede omdat de twee andere koplopers (Stassin en Rocha) niet konden scoren. In de achtergrond baant Mickaël Biron zich stilaan een weg naar boven.

10. Barry (Beveren)
9. Rocha (Lierse), Stassin (RSCA Futures)
8. Baeten (Beerschot)
6. Anne (Virton), Van Acker (Lierse), Biron (RWDM)

Assistenkoning Bryan Smeets kreeg tegen Beveren amper twaalf minuten omdat coach Vincent Euvrard de voorkeur had gegeven aan de Braziliaan Barreto. Dat stelde de achtervolgers in staat om zich naast de Nederlander te hijsen. Guillaume De Schryver greep zijn kans; al was zijn pass op Schouterden op dat moment allicht niet meteen bedoeld als een assist voor een doelpoging. Maar wat Schouterden er dan mee deed, was natuurlijk fenomenaal.

5. Smeets (RWDM), De Schryver (Lierse)
4. Engels (Club NXT), Rocha (Lierse), Verlinden (Beerschot)
3. Leoni (RSCA Futures), Ribeiro (Beveren), Ismaheel (Beveren), Hoggas (Beveren)

Bij de 'clean sheets' veranderde er niet te veel bovenin. Poitoux en Lathouwers zijn geen hoogvliegers in de ranking, al klimt de doelman van Beerschot na zijn clean sheet tegen Club NXT op naar een gedeelde derde plek.

5. Reus (Beveren), Defourny (RWDM)
3. Gies (Dender), Verbruggen (RSCA Futures), Miras (Deinze), Lathouwers (Beerschot),

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top