FIFA benadrukt dat "alleen door de FIFA verstrekte aanvoerdersbanden zijn toegestaan"

Voetbal | De FIFA wil de saga rond de One Love-armband definitief afronden. Zeven Europese bonden die het initiatief aanvankelijk steunden, kondigden vandaag aan dat ze de armband met inclusieve boodschap toch niet zullen dragen. De Wereldvoetbalbond benadrukte vandaag dat "alleen door de FIFA verstrekte aanvoerdersbanden zijn toegestaan."

Door Belga

Deel dit nieuws

De Wereldvoetbalbond lanceerde zaterdag een eigen initiatief om het gebruik van de speciale armbanden tegen te gaan. Het wilde landen zo overtuigen om af te stappen van het initiatief rond de One Love-armband. Aanvankelijk zouden de ploegen de banden vanaf de kwartfinales kunnen gebruiken, maar de actie wordt nu vervroegd naar de eerste groepswedstrijd.

"Daardoor kunnen de 32 deelnemende ploegen gedurende het hele WK een armband van de FIFA dragen", aldus de voetbalbond. Tegelijkertijd wees de organisatie erop dat "deze beslissing in overeenstemming is met artikel 13.8.1 van het FIFA-reglement voor wat betreft uitrustingen". Dat bepaalt onder meer dat "tijdens eindrondewedstrijden alleen door de FIFA geleverde aanvoerdersbanden zijn toegestaan."

Verschillende Europese ploegen waren van plan om tijdens het WK een kleurrijke One Love-armband te dragen voor inclusie en tegen discriminatie. Ze zagen maandagochtend van het plan af omdat de FIFA dreigde met sportieve sancties zoals een gele kaart voor aanvoerders die de band droegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top