Alvechurch gaat voor het ultieme sprookje in de FA Cup

FA Cup | De magie van de beker leverde al tal van heroïsche verhalen op. In de Engelse FA Cup beleeft Alvechurch een voetbalsprookje. De club uit de zevende Engelse divisie wil zich opwerpen tot een ‘reuzendoder’.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De FA Cup is één van de meest iconische competities ter wereld. Dit Engelse bekertoernooi leverde al vaker prachtige voetbalverhalen op. Dit seizoen staan de ogen gericht op Alvechurch. Deze club uit de zevende divisie wist in de eerste ronde Cheltenham, dat nochtans in de derde divisie speelde, uit te schakelen. Een zeer straffe prestatie.

"Het gevoel dat we kregen na het laatste fluitsignaal tegen Cheltenham… Het is alsof je miljarden wint", zei coach Ian Long na die historische kwalificatie. In de tweede ronde neemt het team het op tegen Forest Green Rovers, ook actief in de derde divisie. Een overwinning zou Alvechurch in staat stellen om hun beste FA Cup-resultaat te evenaren sinds het team in 1973-74 ook de derde ronde van de FA Cup wist te bereiken.

Nog een stunt?

De wedstrijd vindt plaats op 26 november. Tot die tijd kunnen we ons voorstellen dat Long dezelfde toespraak zal houden als voor de wedstrijd tegen Cheltenham. "Ik heb ze de hele week verteld dat een kwalificatie mogelijk was. We hebben veel spelers die hun opleiding kregen bij Cheltenham, of dat ze als jonge spelers tegen hen aantraden. Dus ik vertelde mijn spelers dat het verschil niet al te groot was”, vertelde hij.

Het voordeel dat Alvechurch voor de volgende partij kan hebben, is dat Forest Green niet goed is begonnen aan het seizoen. Het team staat 24ste in zijn divisie met slechts drie overwinningen in veertien wedstrijden. Zij lopen dus niet over van vertrouwen.

Ex-club van Alan Smith

Als Alvechurch bekend is, komt dat ook omdat de club in het verleden een Arsenal-legende in zijn rangen had: Alan Smith. De voormalige spits maakte in 1981 zijn debuut bij de club uit Worcestershire, voordat hij in 1982 tekende voor Leeds en vervolgens voor Arsenal in 1987. Bij die laatste club won hij twee Engelse landstitels.

Smith keerde naar aanleiding van de loting terug naar zijn oude club. "Er is niets veranderd, het is alsof de tijd geen greep heeft op deze club", glimlachte Smith toen hij over zijn voormalige werkgever sprak. Zijn aanwezigheid heeft mogelijk geluk gebracht. Alvechurch hoopt tegen Forest Green Rovers opnieuw te stunten. Is Alan Smith de konijnenpoot van zijn ex-team?

Het programma voor de 2e ronde van de FA Cup op Eleven Sports

Zaterdag 26 november

Zondag 27 november:

Volg de FA Cup het hele seizoen op Eleven Sports, beschikbaar als onderdeel van de Pickx Sports tv-optie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top