Elton John zette Noord-Amerika en Disney+ nog één keer in vuur en vlam

Muziek | Midden in zijn afscheidstournee schreef Elton John op maandag 21 november geschiedenis. De artiest gaf namelijk zijn laatste concert in Noord-Amerika in het Dodger Stadium in Los Angeles. Disney+ zendt het grootse evenement uit, en Elton was zo te zien in goed gezelschap. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

We hoeven Elton John niet meer voor te stellen. Dit wereldwijde popicoon heeft een carrière van meer dan 50 jaar achter de rug, met onvergetelijke hits als 'Your Song', 'Rocket Man' en 'I'm Still Standing'. Er is bijna niemand die hem niet kent! Op 75-jarige leeftijd is Reginald Kenneth Dwight, wat trouwens zijn echte naam is, bezig met zijn laatste 'Farewell Yellow Brick Road World Tour', met een laatste datum in Los Angeles die specialer is dan alle andere. 

Sterren bij de vleet

Elton John houdt wel van een beetje show, dus stond hij Disney+ toe om dit laatste concert, dat plaatsvond in de nacht van 21 november, live uit te zenden. Voor de gelegenheid bracht de man die in 1998 door koningin Elizabeth II werd geridderd, live enkele prachtige duetten ten gehore. Dua Lipa voegde zich bij hem op het podium nadat de twee artiesten in 2021 een medley van vier tracks hadden opgenomen, waaronder de hitsingle 'Cold Heart'

Ook aanwezig was de Amerikaanse zangeres en songwriter Brandi Carlile, die meewerkte aan Elton Johns studioalbum 'The Lockdown Sessions', dat in 2021 uitkwam. En tenslotte ging hij ook de nostalgische toer op door Kiki Dee uit te nodigen. In 1976 zong zij samen met Elton John de onvergetelijke hit 'Don't Go Breaking My Heart'

Achter zijn piano in zijn adembenemende outfit liet Elton John nog één keer Noord-Amerika trillen voordat hij zijn afscheidstournee voortzette. Hij komt overigens ook naar Europa én maakt een stop in Antwerpen. Op 27 en 28 mei 2023 zet hij het Sportpaleis op stelten. 

Ontdek 'Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium' op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top