Lloris over One Love-armband: "Ik blijf bij mijn rol als speler"

Voetbal | "Ik blijf liever in mijn eigen rol, die van een speler", vertelde de kapitein van de Franse nationale ploeg Hugo Lloris vandaag. Vrijdag besliste de aanvoerder van Les Bleus om de One Love-armband toch niet te dragen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vorige week kondigden heel wat Europese landen aan dat hun ploeg met een speciale aanvoerdersband zou spelen. Met die band in regenboogkleuren wilden de landen een statement maken over de discriminatie van de LGBTQ+-gemeenschap en gehandicapten in Qatar. Gisteren beslisten de zeven laatste landen dat ze de beslissing terugdraaien en niet aan de aftrap zullen komen met de One Love-armband.

"De Wereldvoetbalbond FIFA organiseert een toernooi en legt de deelnemende landen een kader en regels op. Het gaat niet alleen om de spelers, maar om de sport en het zo goed mogelijk vertegenwoordigen van onze landen", vertelde Lloris in een persconferentie. "Daarom blijf ik liever binnen dat kader. Ik hou me aan de rol als speler. Anderzijds zijn er wel heel wat andere goede doelen die we kunnen steunen", zei hij.

Zaterdag lanceerde de Wereldvoetbalbond een eigen armband met inclusieve boodschappen. Daarmee hoopte de FIFA de beslissing van Engeland, Wales, Zwitserland, Duitsland, Denemarken, Nederland en België om de One Love-armband te dragen, te omzeilen. De band zou oorspronkelijk vanaf de kwartfinales kunnen worden gedragen, maar is nu vanaf de eerste groepswedstrijd al beschikbaar.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top