Iljo Keisse en Jasper De Buyst eindigen derde op de Zesdaagse: "Jongeren hebben ons meermaals pijn gedaan"

Wielersport | Geen achtste zege voor Iljo Keisse en geen derde zege voor Jasper De Buyst in 't Kuipke. Het koppel strandde op de derde plaats. In de afsluitende ploegkoers gingen ze tekeer als een duivel in een wijwatervat. Zij bestookten de leiderspositie meermaals, pakten zelfs een uit met een doublette maar in volle finale sputterde de motor toch en plafonneerden Keisse en De Buyst. Uiteindelijk werden ze voor hun inzet toch beloond met een podiumplaats en daar konden beiden zich wel in vinden.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Vandaag heeft er met Iljo Keisse een groot atleet afscheid genomen van de wielersport. Dit in een arena die hij talloze keren tot de nok heeft gevuld en wat hij komende donderdag nog eens zal overdoen in zijn afscheidsshow 'Merci Iljo'. Ik heb hem hier nog zien rondvlammen, het moet zowat 2005 geweest zijn, toen ik zelf nog te jong was om hier te rijden. Hij inspireerde me. En tien jaar geleden kon ik hem in zijn eigen Kuipke eens op zijn doos geven. Dat gaf me een fantastisch gevoel maar wat me deze week te beurt viel aan de zijde van Iljo Keisse, overtreft alles. Het was zonder meer een hele eer dat ik de allerlaatste zesdaagse van Iljo mocht meemaken als zijn ploegmakker", stelde Jasper De Buyst.

"Wat moet ik nu nog vertellen meer vertellen? Alles is gezegd. Bedankt aan iedereen. Wreed bedankt Jasper De Buyst om mijn hoofd deze week boven water te houden. Ik heb het meermaals emotioneel lastig gehad. Proficiat ook aan de winnaars Lindsay De Vylder en Robbe Ghys. Zij hebben ons heel veel pijn gedaan. Ook Fabio Van Den Bossche en Yoeri Havik hebben er een schitterende zesdaagse opzitten", vulde Iljo Keisse aan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top