Lars van der Haar kan leven met derde plaats in Overijse: "Tom en Michael waren sterker"

Wielersport | Lars van der Haar had er na afloop geen moeite mee te erkennen dat Tom Pidcock en Michael Vanthourenhout er bovenuit staken in Overijse. "Derde was voor mij het meest haalbare", sprak de renner van Baloise-Trek Lions.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van der Haar kende een goede start, maar viel daarna een beetje terug. Wel wist hij terug te knokken naar de derde, vierde positie. Even leek Thibau Nys voor de derde podiumstek te tekenen, maar de youngster viel terug en Van der Haar en Sweeck vochten om de laatste podiumplaats.

"Meer zat er niet in", klonk het bij de Nederlander, die dit seizoen nog maar in één wedstrijd naast het podium viel. "Vandaag staken er twee renners bovenuit, maar het gevecht om plaats drie was heel spannend. Meer had ik niet verwacht, want na de cross van zaterdag kreeg ik vandaag de motor maar moeilijk op gang."

"En op dit parcours, met de hoogtemeters en modder door de regen, moet je top zijn om te winnen. Ik had ook wat moeite om de juiste sporen te vinden, maar in het tweede deel ging ik dan toch beter vooruit. Met een derde plaats kan ik leven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top