Wereldkampioen Pidcock strandt op tweede plaats in Overijse: "Niveau ligt zeer hoog"

Wielersport | Tom Pidcock dook als laatste het veld in na materiaalpech bij de start, maar hij finishte nog als tweede in WB-cross van Overijse. "Zonder die pech, was ik toch iets dichter bij de zege geweest", lachte hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

In Merksplas moest hij nog vrede nemen met een zevende stek, in Overijse verging het hem een pak beter in de cross. "Dit is gewoon een wedstrijd die me beter ligt. Zaterdag was het heel technisch, moest je voortdurend in en uit de klikpedalen en dat ligt me minder. Dit parcours was meer 'Brits', ik koerste al vaker over zo'n omlopen en hier kon ik me meer uitleven. Zo'n cross doe ik echt graag, het was plezant."

Een valpartij nekte uiteindelijk zijn kansen. "Wellicht was dat niet te zien op beeld, maar ik kwam echt hard ten val, dat ga ik de komende dagen nog voelen. Daarna was het moeilijk om nog terug te komen, ik probeerde wel, maar Michael (Vanthourenhout) verdient de zege. Ik ben alleszins blij met mijn vorm. Die is heel goed."

Volstaat het om Wout van Aert en Mathieu van der Poel te verslaan zodra zij terugkeren in het veld? "Daar ben ik nog niet mee bezig, het is al moeilijk om nu te winnen. Ieder jaar opnieuw schrik ik hoe hoog het niveau is in de cross. Er wordt alsmaar beter gereden, ik moet nu al knokken. Volgende week in Kortrijk en Hulst probeer ik het nog een keer om te winnen. De rest van mijn programma wordt wellicht eind volgende week nog bekendgemaakt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top