Puck Pieterse pakt eerste zege in Wereldbeker veldrijden

Wielersport | Puck Pieterse pakte in Overijse haar eerste zege in de Wereldbeker. "Uiteraard betekent dit heel wat", vertelde de 20-jarige renster van Alpecin-Deceuninck. "Ik was al zo vaak tweede, nu is het eindelijk raak."

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieterse kroonde zich in het Amerikaanse Fayetteville tot wereldkampioene bij de beloften en pakte in die leeftijdscategorie dit seizoen de Europese titel. De voorbije weken stapelde ze ook de podiumplaatsen op bij de elite, in Overijse mag ze wel met de bloemen naar huis. "Waar ik deze zege precies plaats? Heel hoog natuurlijk. Mijn regenboogtrui bij de beloften was mooi, maar hier is een Wereldbeker eigenlijk elke week een mini-WK, alle beste rensters staan aan de start en nu win ik hier. Ik hoop dat ik nu vertrokken ben voor meer."

Pieterse maakte er een ware demonstratie van en had na enkele tientallen meters al een mooie voorsprong. "Na de start wilde ik zeker vooraan rijden om als eerste die afdaling te doen. Dat kan ik goed en dus wilde ik snel vooruit, ik nam veel risico's om een voorsprong uit te bouwen. Daarna reed ik mijn eigen tempo en toch liep ik steeds verder uit. Pas in de laatste twee rondes bouwde ik iets meer voorzichtigheid in. Ik had eigenlijk verwacht dat het iets meer gelijk op zou gaan met Fem (Van Empel), maar het draaide eens anders uit."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top