Iljo Keisse krijgt emotioneel eerbetoon in volgepakt Kuipke

Wielersport | De 39-jarige Iljo Keisse kreeg vandaag een pakkend eerbetoon, waarbij heel wat fans de tranen lieten vloeien. De "Keizer van 't Kuipke" rijdt dit jaar immers zijn allerlaatste zesdaagse in Gent. Die won hij in 2005 (met Matthew Gilmore), 2007 en 2008 (met Robert Bartko), 2010 (met Peter Schep), 2012 (met Glenn O'Shea), 2015 (met Michael Morkov) en 2018 (met Elia Viviani).

Door Belga

Deel dit nieuws

Keisse kreeg bloemen uit handen van zijn echtgenote. Ook de twee kinderen van de afscheidnemende renner werden betrokken in de plechtigheid. De deelnemende koppels aan de zesdaagse vormden de traditionele erehaag met het draaiende voorwiel. En daarop sprak Iljo Keisse 't Kuipke toe.

"Ik wil iedereen bedanken die me steunde in mijn carrière. Het is hier allemaal in 't Kuipke begonnen voor mij. Zo'n dertig jaar geleden zat ik hier als kind in de bocht te kijken naar wat er gebeurde op de piste. Het bracht me aan het dromen om ook zesdaagserenner te worden. Ik heb een redelijk lange weg afgelegd om er te geraken. In 2001 was het zover. Ik reed mijn eerste Zesdaagse van Gent bij de profs. Ik werd daarin allerlaatste op veertig ronden. Maar dat was geen probleem. Ik was hier om te leren. Daarna ging het allemaal heel snel. In 2005 was er mijn eerste winst. Een droom die in vervulling ging. Daarop ging het nog sneller. Ik kon de zesdaagse zelfs domineren. Ik legde me soms wel te veel druk op de schouders. Het publiek heeft altijd achter mij gestaan. Ik moet hen daarvoor bedanken. Het was altijd fantastisch. Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk terug te geven. De laatste jaren was dat iets moeilijker geworden. Bedankt voor alles."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top