Puck Pieterse soleert naar zege in Wereldbekermanche veldrijden in Overijse

Wielersport | Puck Pieterse heeft vandaag de zesde manche in de Wereldbeker op haar naam gebracht. De Nederlandse maakte in Overijse al meteen het verschil in de openingsronde en soleerde naar de zege.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Wereldbeker in Overijse kon op heel wat belangstelling rekenen bij de vrouwen. Youngsters Fem Van Empel, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij, gisteren er niet bij in Merksplas, tekenden present, net zoals Lucinda Brand, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado. Marianne Vos, gisteren teleurstellend tiende in Merksplas, voorzien op het wedstrijdblad, gaf evenwel niet thuis en ook Annemarie Worst, nog geblesseerd, gaf verstek.

Iets voor de start begon het te regenen in Overijse en dat zorgde ervoor dat het parcours veranderde in een drassige, schuivende omloop. Spek voor de bek van de youngsters, want Pieterse, Van Empel en Van Anrooij schoten weg uit de startblokken. Cant werd gehinderd door een valpartij en zou geen rol van betekenis spelen.

Pieterse nam al na enkele honderden meters afstand van de leider in de stand van de Wereldbeker, Van Empel leek de schade een tijdlang te kunnen beperken, maar gaf na één ronde, die ruim tien minuten duurde, al 20 seconden prijs. Van Anrooij keek al tegen een halve minuut. In totaal zouden vijf rondjes afgewerkt worden en op Pieterse stond geen maat. De Nederlandse zag haar voorsprong meter na meter groeien en soleerde met ruim een minuut bonus op Fem Van Empel naar de zege. Van Anrooij tekende voor een derde plaats.

Het is voor Pieterse haar eerste zege in de Wereldbeker bij de vrouwen elite.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top