Ontdek de multiverse in de Pickx VOD-catalogus via 'Everything Everywhere All at Once'

Films | In ‘Everything Everywhere All at Once’ zien we hoe regisseurs Dan Kwam en Daniel Scheinert met het populaire idee van de multiverse aan de haal zijn gegaan, en er vervolgens hun eigen ding mee deden. Ze creëerden een hoofdpersonage dat doorheen verschillende universums reist en daarin heel wat over zichzelf te weten komt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Evelyn Wang is een Chinese immigrante (Michelle Yeoh) die samen met haar man en dochter een wassalon runt. Haar huwelijk dreigt op de klippen te lopen, de boekhouding van het wassalon oogt niet al te fraai en ze heeft moeite om de relatie met haar puberende dochter te onderhouden. Als kers op de taart voelt ze ook nog eens de hete adem van haar strenge vader in haar nek.

Op een dag krijgt Evelyn een bericht van de belastinginspectie met de vraag of ze eens langs wil komen. Deidre (Jamie Lee Curtis), de belastinginspecteur van dienst, verdenkt Evelyn van immers fraude en maakt zich tijdens de ontmoeting boos. Evelyn blijkt met de rug tegen de muur te staan, maar krijgt plots hulp uit onverwachte hoek: een ander universum. Ze twijfelt even om de reikende hand aan te nemen, maar wanneer ze dat uiteindelijk toch doet gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open. Een wereld die bestaat uit tientallen andere universums die bovendien haar hulp nodig hebben.

‘Everything Everywhere All at Once' is gemaakt door Daniel Kwam en Daniel Scheinert, twee regisseurs met dezelfde voornaam die ook het script van de film hebben geschreven. Kwam en Scheinert haalden in 2016 al eens de wereldpers met hun film ‘Swiss Army Men’ waarin de Britse acteur Daniel Radcliffe een aangespoeld lijk speelt dat via de kracht van vriendschap terug tot ‘leven’ weet te komen. Die film trok heel wat aandacht naar zich toe en dat lijkt met ‘Everything Everywhere All at Once' ook te gebeuren.

Meerdere universums, maar met een betekenis…

Dat komt in de eerste plaats omdat ‘Everything Everywhere All at Once' een paar gelijkenissen bevat. De film is doorspekt met een flinke portie humor en er zit heel wat tempo in het verhaal. De prent bevat ook enkele pittige actiescènes, en de makers schuwen de droevige kantjes van het leven niet waardoor elke kijker aan zijn trekken komt.

Ondanks het feit dat je in deze film ook om de oren geslagen wordt met de term ‘multiverse’, doet de ‘Everything Everywhere All at Once' in de verste verte niet denken aan de Marvel-superheldenfilms waarin hetzelfde concept is aangewend om het gebrek aan diepgaande storytelling te verdoezelen. De meerdere universums hebben in ‘Everything Everywhere All at Once' wel degelijk betekenis en ze bevatten in sommige gevallen zelfs een knipoog naar films uit het verleden. Wil je weten naar welke films? Lees dan dit artikel waarin we alles nog eens uitleggen.

Everything Everywhere All at Once’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top