Oostende wint topper tegen Limburg United

Basketbal | Landskampioen Oostende heeft bekerwinnaar Limburg United zaterdag met 85-77 verslagen in de BNXT League. Na het eerste quarter (20-10) had de kustploeg al een tienpuntenkloof beet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zowel Oostende als Limburg United had nog maar één nederlaag geleden in vijf matchen. Toch bleken de Limburgers niet opgewassen tegen het team van Dario Gjergja. Oostende leidde bij de rust met 42-27. Na de pauze konden de bezoekers de kloof wat kleiner maken. Belgian Lion Haris Bratanovic wierp voor Oostende 17 punten door de korf.

De Antwerp Giants hadden in de Lotto Arena geen moeite met Brussels: 89-55. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 48-28. Thijs De Ridder blonk uit met 25 punten en 12 rebounds.

In het Forum haalde Aalst het met 88-71 van Bergen. Bij de Oost-Vlamingen waren Ivan Maras (22 ptn, 12 rbds) en Jordan Walker (20 ptn) het best bij schot.

De Leuven Bears moesten Luik na het eerste quarter (18-19) nog naast zich dulden, maar nadien drukte het team van Eddy Casteels het gaspedaal in. Kevaughn Allen lukte 25 punten voor Leuven. Luik leed zijn vijfde opeenvolgende nederlaag.

In de stand komt Oostende aan de leiding met vijf zeges en één nederlaag. Okapi Aalst en Spirou Charleroi, dat vrijdag met 76-88 verloor van Kangoeroes Mechelen, delen de tweede plaats met vier overwinningen in zeven matchen. Daarna volgen Mechelen (4-2), Limburg United (4-2), Bergen (3-3), Leuven Bears (3-3), Brussels (1-6), Antwerp Giants (2-3) en Luik (1-5).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top