Sabam eert Raymond van het Groenewoud met carrièreprijs

Muziek | Auteursrechtenvereniging Sabam heeft Raymond van het Groenewoud zaterdagavond bekroond met een carrièreprijs. De muzikant en tekstdichter kreeg de muze van Sabam "voor zijn zeventigste verjaardag en ronduit indrukwekkende loopbaan van de afgelopen vijftig jaar", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na vijftig jaar carrière staan er meer dan vijfhonderd unieke werken van van het Groenewoud in de databank van Sabam. "Zijn kleinkunst is tijdloos en daardoor gekend bij jong en oud. In vijftig jaar bouwde hij een ronduit indrukwekkend repertoire op", zo besluit Serge Vloeberghs, Head of Music van Sabam. De muzikant ontving zaterdagavond zijn muze tijdens een verjaardagsconcert in cultuurhuis De Warande in Turnhout.

Het debuutalbum van van het Groenewoud, 'Je moest eens weten hoe gelukkig ik was', verscheen in 1973. In vijftig jaar tijd bracht hij meer dan dertig albums uit, met daarop onder meer de hits 'Meisjes', 'Vlaanderen boven', 'Je veux de l'amour', 'Chachacha', 'Liefde voor muziek' en 'Twee meisjes'. Volgens Sabam verheft van het Groenewoud het Nederlands met zijn hits tot een "rocktaal".

De Muze van Sabam is een prijs die Sabam al sinds 1984 uitreikt aan haar leden als erkenning voor een bijzonder succesvolle carrière. Het bronzen beeldje is van de hand van kunstenaar Hubert Féguenne. Met deze prijs sluit Raymond van het Groenewoud zich aan bij een select gezelschap van kunstenaars onder wie Pieter Aspe, Peyo, Marc de Bel, Arno, Robbe de Hert, Rocco Granata, Dani Klein, Harry Kümel, Raoul Servais, Jacques Vermeire, Will Tura, Urbanus en Johan Verminnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top